Kolumni: Kunnes kuolema meidät erottaa

Vuosi 1992 oli merkittävä vuosi monelle suomalaiselle television katsojalle. Silloin Suomessa alkoi pyöriä ensimmäinen ”oikea” saippuasarja Kauniit ja Rohkeat.

Muistan hyvin, miten visiitit isovanhempien luona tyssäsivät tasan kello 17.30. Silloin mummi tokaisi: ”Nyt voitte lähteä kotiin”. Syytä ei tarvinnut erikseen mainita.

Alkuvuosina innokkaimmat sarjan ystävät tallensivat jaksoja VHS-nauhoille. Niitä voi sitten katsoa uudestaan, kun sarja päättyy.

Jälkeenpäin ajateltuna ei olisi kannattanut. Nauhat ovat saaneet rauhassa homehtua kellareissa, sillä uutta jaksoa muotihuonedynastian käänteistä on pukannut eetteriin jo 30 vuoden ajan.

Jokin aika sitten päätin asioikseni katsoa, mitä sarjassa on tekeillä lokakuussa 2018.

Ja kyllä, näihin muotialan ammattilaisiin voi luottaa. Jälleen kerran muotitalossa on hääjärjestelyt käynnissä ja morsiamena kaiken nähnyt Brooke ja sulhasena – kukas muu kuin Ridge itse.

Sen oikean Ridgen (Ron Moss) tilalla näyttelee toisin joku outo, pulleahko keski-iän ylittänyt mies. Brooke ja Eric eivät ole muuttuneet miksikään, mutta muut sarjan hahmot ovat uusia tuttavuuksia. Elämässä on menty eteenpäin, psykiatri Taylorkin jättää tällä kertaa morsiusparin rauhaan.

Olimme vastikään tekemässä 90-vuotiaan rouvan syntymäpäivähaastattelua. Hän mainitsi harrastuksenaan Kauniit ja rohkeat. Hän jäi sopivasti eläkkeelle, kun sarja alkoi.

Hän on seurannut Ridgen ja Brooken romanssin kehittymistä kolmanneksen elämästään.

Se on aika paljon se.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .