Kolumni: Kuuma Aalto, Uusi Aalto ja ne sienet

Rakas lukija. Täällä Keskisuomalaisen Tänään-osaston toimituksessa on juuri nyt siitä poikkeuksellinen tilanne, että sekä Seppo Pänkäläinen että Tuula Puranen lomailevat. Siksi lehdessä ei ole hetkeen ollut eikä vielä hetkeen olekaan heidän suosittuja pakinoitaan.

Jotta ikäväsi ei läikkyisi yli, ajattelin sijaistaa heitä tämän tekstin verran. Pyrin siis imitoimaan heidän tyylejään. Se tuntuu mahdottomalta, mutta yritetään.

??? Mitä tukholmalaisella homoklubilla todettiin, kun siellä nähtiin vihreiden jyväskyläläinen puoluejohtaja Touko Aalto ilman paitaa? Kuuma Aalto!

Jyväskylä tuli aikoinaan tunnetuksi arkkitehti Alvar Aallon kaupunkina. Tällä vuosituhannella Jyväskylä on julistanut olevansa Uuden Aallon Kaupunki. Jossakin vaiheessa tuli pohdituksi monta kertaa, kuka mahtaa olla tämä Uusi Aalto. Enää ei ole tarvinnut.

??? Mitä nimitystä voidaan käyttää siitä, kun läpsii toista takapuolelle? Aaltoliike.

Pääministeripuolueeksi pyrkivä vihreät on vannonut tekevänsä uudistavaa politiikkaa. Niin se on tehnytkin. Hiljattain romuttui sanonta paita ja peppu. Paita puuttui.

Ajankohtainen Kakkonen on järjestänyt muun muassa homoillan, maahanmuuttoillan ja yksinäisyysillan. Seuraavaksi se aikoo pitää saunaillan. Panelisteiksi kutsutaan ainakin kansanedustajat Teuvo Hakkarainen (ps.) ja Ville Vähämäki (ps.).

??? Mitä saunakohun keskellä olevat kansanedustajat ovat esittäneet puolustuspuheenvuorokseen? Vastalauseita.

??? Mitä kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) sanoi sahuri-kansanedustaja Teuvo Hakkaraiselle pikkujouluissa? Puhu mutta älä tukista.

Sienikesä on toistaiseksi ollut niukka. Olen silti käynyt uskollisesti vakiopaikoillani katsomassa, josko jotakin olisi noussut. Vaikka juuri mitään ei ole löytynyt, olen kuitenkin voinut sanoa olleeni sienessä, mikä tuntuu hienommalta kuin se, että kertoisin olleeni kävelyllä.

Viime sienireissulla minulla oli pitkään jotenkin omituinen olo. Se sai selityksensä vasta kun tajusin, että olin epähuomiossa ottanut saalista varten piknik- enkä sienikorin. Vähemmästäkin ajatus sekoaa. Nyt on menossa kuulosteluvaihe. En tiedä, vieläkö piknikkorista on piknikkoriksi. Sienikoria siitä ei voi tulla.

Pyöräilin kesällä Lapissa. Näin varoituskolmioita, joissa oli polkupyöräilijän kuva. Kun vastaavassa kolmiossa on risteyksen symboli, tarkoitetaan vaarallista risteystä. Samalla logiikalla päättelin, että minua oli kehotettu huomioimaan vaaralliset pyöräilijät.Aloin kuvitella mielessäni, millaisia ne mahtaisivat olla. Petyin, kun 124 kilometriä ja 76 poroa myöhemmin yhtään sen oloista polkijaa ei ollut sattunut kohdalle.

Lopuksi vitsi. Presidentit Donald Trump ja Vladimir Putin viihtyivät toistensa seurassa Helsingissä niin hyvin, että he ilmoittivat haluavansa jälleen tavata.

– Tu-li-sit-ko Mos-ko-vaan? Putin kysyi.

– So-pii, Trump twiittasi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .