Kolumni: Kyllä minä niin mieleni pahoitin...

En ollut paikalla, mutta olen kuullut, että se meni suunnilleen näin. Yle tarvitsi radioon lyhyitä pakinanomaisia tarinoita kiireellä 2000-luvun alkupuolelle. Tehtävä annettiin melko tuntemattomalle nuorelle kirjailijalle nimeltään Tuomas Kyrö.

Kyrö kehitti Mielensäpahoittaja-hahmon, joka kirjoitti lehtien yleisönosastoihin valituskirjeitä. Jutut luki radiossa Antti Litja vanhaan jäärään lämpimästä eläytyen.

Välivaiheita on turha käydä tässä läpi. Tiedätte mitä tapahtui: useita menestyskirjoja, kaksi hittielokuvaa, Tampereen Työväen Teatterin näytelmä ja kokonainen tuoteperhe. Mielensäpahoittaja-sarja alkaa MTV3:lla tänään. En ota suurta riskiä, kun veikkaan siitä menestystä.

Mielensäpahoittajan ansiosta Tuomas Kyrö on nykyään tämän maan kuuluisimpia ja menestyneimpiä kirjailijoita sekä tunnettu mediapersoona.

En löydä itsestäni juurikaan Mielensäpahoittajan piirteitä, mutta silti suhtaudun hahmoon positiivisesti. Mielensäpahoittajaa on nimittäin helppo ymmärtää. Kun pohtii, mistä pilvipalvelusta tietty valokuva mahtaakaan löytyä, tulee ikävä valkokuva-albumia. Kun Suomen menestys MM-kisoissa jää jälleen lähes olemattomaksi, niin Sarajevossa 1984 kaikki oli toisin. 80-vuotias jäärä on sympaattinen tyyppi kaikessa vilpittömyydessään ja rehellisyydessään.

Jokaisessa suvussa on vähintään yksi Mielensäpahoittaja. Jos häntä kutsuu Mielensäpahoittajaksi, hän pahoittaa siitä mielensä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .