Kolumni: Mary tappaa ihmisiä, jälleen

Eutanasioita kuolemansairaille ihmisille laittomasti tekevä lääkäri Mary Harris (Caroline Dhavernas) palaa toisen kauden jaksoin kanadalaissarjassa Mary Kills People. Tapahtumat käynnistyvät kahdeksan kuukauden päästä siitä, mihin ensimmäinen kausi päättyi.

Des (Richard Short) on mielissään päästessään taas työskentelemään Maryn kanssa vankilavisiittinsä jälkeen mutta Mary pohtii, haluaisiko sittenkin toimia yksin. Ajautuessaan syvemmälle laittomuuksiin hyvän kuoleman lähettiläinä kuvioihin astuu mystinen Olivia Bloom (Rachelle Lefevre) kuolettavan pyyntönsä kanssa.

Uudessa komediasarjassa Kulmilla (On My Block) seurataan neljä lukionsa aloittavan nuoren elämää Los Angelesin huonomaineisella alueella. Kyse on siis kasvutarinasta, matkasta kohti aikuisuutta.

Sarjaa markkinoidaan komediana, mikä totta onkin. Katsojan on kuitenkin turha odottaa jatkuvaa vitsitykitystä, vaan huumoria tärkeämpää ovat aidontuntuiset henkilöhahmot. Näin sarjan ihmisiin voi samaistua keski-ikäinen suomalainen mieskin, joka ei varsinaisesti kohderyhmään kuulu. Englantia ymmärrän mielestäni aika hyvin, mutta modernia jenkkiteiniä paljon huonommin, mikä on jossakin määrin ongelma.

Minisarjassa Bad Banks seurataan amerikkalaisen rahoitusalan kulissien takaista maailmaa. Päähenkilö Jana (Paula Beer) on kunnianhimoinen ja älykäs nuori nainen, joka on päättänyt menestyä pankkimaailmassa hinnalla millä hyvänsä. Ala on täynnä omahyväisiä machoja miehiä, jotka näkevät jokaisen kollegansa uhkana ja kilpailijana. Vaan ei Janakaan mikään pulmunen ole. Janan on päätettävä, kuinka pitkälle hän on valmis menemään menestyksen vuoksi. Rahamaailmassa pelataan jatkuvaa valtapeliä, jossa ambitiot ja lojaliteetit voivat vaihtua hetkessä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .