Kolumni: Miehet, naiset ja muut – Onko kaikesta mahdollisesta nykyään aivan pakko vetää herne nenään?

Minä yritän käyttää suomen kieltä modernisti ja ketään loukkaamatta. Todella yritän. Mutta olen havainnut sen mahdottomaksi.

Itse olen perinteinen tisseistä tykkäävä heteromies. En tunne minkäänlaista seksuaalista vetovoimaa miehiin. Joku luultavasti suuttui tuosta. Olisi luultavasti pitänyt tunnustautua vain cismieheksi, eikä erikseen korostaa homoseksuaalisen puolen puuttumista. Jään odottelemaan ensimmäisiä homofoobikko-viestejä; minä, varsinainen suvakkien suvakki.

MTV3:n sarja Tosimiehet ärsytti monia, koska sarja korostaa jatkuvasti ohjelmaan osallistuvien miesten miehisyyttä. Miehisyys on nykyään niin monimutkainen termi, että Tosimiesten perinteinen käsitys siitä on epäkorrekti ja vanhentunut.

Tämä on varmaankin totta, mutta entä sitten? Jos joku haluaa tehdä tv-viihdettä tuosta näkökulmasta, niin antaa palaa vaan. Onko kaikesta mahdollisesta nykyään aivan pakko vetää herne nenään?

Vaikka oltaisiin kuinka hyvällä asialla, silti jonkun mielestä jokin meni pieleen. Sosiaalisen median #metoo-kampanja nosti esiin naisten seksuaalisen ahdistelun ja vastusti sitä. Tässä ei voi olla mitään väärää, vai mitä?

Kyllä voi, #metoo on kuulemma aivan liian cis-keskeinen meemi. Myös muunsukupuolisia ahdistellaan ja homoja. Eli heteronaisten sukupuolista ahdistelua ei saa vastustaa, mikäli ei muista samaan hengenvetoon tuomita myös muiden ryhmien ahdistelua.

Minä annan periksi, pitäkää tunkkinne, sen sukupuolesta riippumatta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.