Kolumni: Minun lapsuudessani ihmiset menivät Napakymppiin vaivaannuttavan tosissaan – olisipa tosi-tv nykyäänkin totisempaa

Televisio on surkea parittaja.

Napakympin palkintomatkoilla sattuneista kommelluksista on tehty uutisia, mutta yhtään pidempää parisuhdetta ohjelmassa ei tiettävästi ole alkanut. Bachelor Suomen saldo on samanlainen, viime viikolla erosivat Toffe ja Maria. Bachelorette- Jenny tajusi puolestaan heti ohjelman jälkeen olevansa täysin erilainen kuin Joona, eikä kukaan muukaan sarjan kolmestatoista miehestä ollut ”Jennyn tyyppiä”.

Toukokuun alussa syntyi Iltalehden mukaan peräti some-kohu, kun Ensitreffit alttarilla -pari Heikki ja Miina erosi. Sarjan puolustukseksi on tosin sanottava, että ainakin kaksi Ensitreffit-paria on viimeisimpien tietojen mukaan yhä yhdessä.

Ihmisten suhtautuminen parinmuodostusohjelmiin on muuttunut 30 vuoden aikana valtavasti.

Kun minun lapsuudessani mentiin Napakymppiin, ihmiset olivat vaivaannuttavuuteen asti tosissaan. Ohjelmaan osallistuminen oli monelle ensisijaisesti yritys löytää elämänkumppani. Nykyisin Toffet ja Jennyt eivät ole kovin tosissaan. Heille tv-ohjelmassa ei ole kysymys niinkään kumppanin etsimisestä vaan julkisuudesta, jota voi hyödyntää oman yrityksen tai sometilien mainostamisessa. Jenny Helenius esittelee yhteistyökumppaniltaan saamaansa laukkua nykyään kymmenelletuhannelle Instagram-seuraajalle. Ilman tosi-tv-ohjelmia heitä olisi paljon vähemmän.

Se on tietenkin Jennyltä pelkästään fiksua. Mutta tv-ohjelmille teeskentelemätön totisuus ei olisi pahitteeksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .