Kolumni: Mitä tapahtuu, kun teini suljetaan kesälomamatkalla autoon viideksi tunniksi ilman puhelinta?

Kesälomamatka lasten kanssa on täydellinen hetki ihmiskokeelle. Mitä tapahtuu, kun teini suljetaan autoon viideksi tunniksi ilman puhelinta?

Tämä koe alkaa tosin puolivahingossa; teini huomaa vasta kotoa lähdön jälkeen, että kalakeittoon sukeltanut latausjohdon miniuspi on heittänyt veivinsä.

Ensimmäiset 50 kilometriä teini vaatii tarmokkaasti poikkeamista lähimmälle huoltoasemalle tai valtuutetulle jälleenmyyjälle.

 

Sävy tiukentuu mitä pitemmälle maisemat vaihtuvat. Jalan polkeminen ei tuota toivottua tulosta, joten teini vaihtaa taktiikkaa. Hän alkaa rallattaa ei-toivottuja totuuksia kanssamatkustajista ja lupaa lopettaa heti, kun käden jatkeeseen löytyy sopiva virtalähde.

Ei vaikutusta. Seuraavaksi teini pistää kovat piippuun: hän muuntautuu lahjakkaasti kissaeläimeksi ja naukuu kuin kiimainen kolli seuraavat sata kilometriä.

 

Ei vaikutusta, mutta tunnelma autossa kiristyy. Teini kokeilee seuraavaksi kuivanarkkausta. Hän maalailee elävästi, kuinka hän nyt katsoisi puhelimesta lempisarjaansa, eikä häiritsisi ketään, jos vain olisi masiinassa tolppia tarpeeseen.

 

Pakollisella pissatauolla olen vähällä antaa periksi, mutta teenkin kompromissin ja vaihdan taktiikan vanhanaikaiseen. Ostan takapenkkiläisille kohtuuttoman kalliit Uno-pelikortit huoltoaseman outlet-kirjakaupasta.

Loppumatkan kissimirri lyö korttia pikkuveljensä kanssa. Kina siitäkin tulee, mutta taistelun voitin minä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .