Kolumni: Mysteeriä pöytään ja ennakkoluuloja hälventämään

Vuosi sitten Madcookin ykköskauden alla kirjoitin näin:

Ohjelmaa näkemättä vähän arveluttaa, kun jokaisessa jaksossa on kaksi vierasta ja Rikun ja Tunnan ohella ohjelman vakionaamoihin kuuluvat koomikot Tomi Walamies ja Eeva Vekki. Ettei vaan ole kapakkapöydissä liiaksi väkeä?

No, ei ollut, vaan sopivasti. Kisailun ja visailun lomassa syntyi kelpo keskusteluja ruuasta sekä tilannekomiikkaa. Mysteerilerssistä tuli suorastaan käsite. Se mietityttää, että tarvitsisiko Madcookissa kisailla ja visailla lainkaan? Kaikenkarvaisen sapuskan ihmettely ja maistelu itsessään ajaisi asian.

Herrojen Rantala ja Milonoff luotsaamaan Madcookin kakkoskausi starttasi eilen. Jaksoa en ole tätä kirjoitettaessa nähnyt, mutta odotukset ovat korkealla, kuten näiden saarnamiesten kohdalla aina.

Ja jos ette lapset muista, niin Madcookin tausta on Rantalan ja Milonoffin ammoisessa Madventures-matkaohjelmassa, jonka vakio-osio Madcook oli. ”TeRRRRRvetuloa maailman yRRRjöttävimpiin keittiöihin”, muodostui signature-lauseeksi.

Rikun ja Tunnan kaikessa tekemisessä on kyse ennakkoluulojen hälventämisestä. Meillä yltäkylläisissä länsimaissa ruokaan niitä liittyy ehkä enemmän kuin mihinkään muuhun. Maailmassa on kuitenkin muutama miljardi ihmistä, joilla ei moiseen ole varaa.

Syökäämme siis ennakkoluulottomasti ja nautiskellen, mutta edellä mainittu mieltemme syövereissä säilyttäen.

Paitsi mifua ja aurajuustoa, niiihin älkäämme koskeko edes kolmen metrin kepillä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .