Kolumni: Nyt vietetään Televisioviikkoa – seuraa hyviä, huonoja ja epäselviä uutisia

Ensin hyvät uutiset. Nyt vietetään valtakunnallista Televisioviikkoa, jonka kunniaksi televisioyhtiöt avaavat maksullisia urheilu- ja dokumenttikanaviaan vapaaksi katsottavaksi.

Sitten huonot uutiset. Kanavien tarjonta on tänä viikonloppuna harvinaisen heikkoa.

Maailman viihdyttävin jalkapallosarja Englannin Valioliiga on tauolla, eikä muissa eurosarjoissa nähdä ennakolta kovin sykähdyttäviä kohtaamisia. Englannin cupin kiinnostavin peli Chelsea–Manchester United on maanantaina, jolloin kanavat ovat jälleen maksumuurin takana.

Jääkiekon liigaottelut näkyvät tv-ruudulla vain, jos kodista löytyy Telia TV -digiboksi. NHL:n prime timessa pelataan sentään muutama kiinnostava kohtaaminen.

Se ei ole paljon. Jos Televisioviikon ideana oli houkutella katsojat maistiaisten avulla maksaviksi asiakkaiksi, heille olisi kannattanut jakaa konvehteja eikä näkkileipää. Esimerkiksi C More markkinoisi tehokkaammin Mestarien Liigalla kuin tämän illan Djurgården–Örebrolla.

Lopuksi epäselvät uutiset. Televisioviikon tarkoitus on valistaa suomalaisia tv-verkon siirtymisestä uuteen tekniikkaan.

Se onnistuisi paremmin, jos yhtiöt osaisivat suomea. Suora lainaus Televisioviikon tiedotteesta:

”VHF-verkko käyttää DVB-T2-tekniikkaa eli maksu-tv-kanavien katseluun tarvitaan antennivastaanotossa jo nyt DVB-T2-vastaanotin. Älytelevisio mahdollistaa myös hybridipalveluiden käytön ja IPTV-katselun.”

Okei! En tiennyt uudesta lähetystekniikasta mitään ennen tätä tiedotetta – enkä sen jälkeen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .