Kolumni: Onko se omituista, jos kasvisruoka on hyvää?

Olen pyöritellyt jo jonkin aikaa mielessäni kolumnia aiheesta Valion Oddlygood kauramaitotuotteet. Tai siis, en niinkään näistä tuotteista, vaan niiden televisiomainoksista. Että mitä ihmettä.

Mainoksessa purkista kävelee catwalkille värikäs porukka, jonka rinnalla Liisa Ihmemaassa -seikkailun tyypit ovat kalpean arkisia. On veistoksellisen pöyheitä vaatteita, kaikkia sateenkaaren värejä, hassuja asusteita ja ylileveitä hymyjä.

Hulvattoman porukan vaatteet muistuttavat etäisesti marjoja. Ehkä purkista käveleekin siis pikemminkin personifikoituja marjoja kuin ihmisiä. Tosin tällöin ”vadelmatytön” vadelmajoghurtin syönti on vähintäänkin ikävää katsottavaa.

Koska pastelliväreissään, leveissä puuhkissaan ja lintumaisissa askeleissaan tallustavat olennot tuovat mieleeni myös kanarianlinnut, mielessäni pyöriikin yksi kysymys: käykö kauramaito kanarianlintujen ohella myös broilerin kyytipohjaksi?

Toinenkin kysymys vaivaa mieltäni. Sekin on vähän häiritsevä: Kun Oddlygood tarkoittaa suomeksi erikoisen tai omituisen hyvää, halutaanko Valiolla sanoa, että se, että kasvisruokavalio on hyvää, on vähintäänkin omituista?

Jos joku mainos hämmentää minua, yleensä netin keskustelupalstoillakin tätä mainosta vatvotaan. Valion Oddlygood -mainoksia ei kommentoi kuitenkaan kukaan. En tiedä kertooko tämä mainoksen onnistumisesta vai epäonnistumisesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .