Kolumni: Rakastettu komediasarja Frendit tekee paluun, mutta miten siihen pitäisi suhtautua?

Suosittu ja rakastettu tilannekomediasarja Frendit (Friends) uusitaan Subilla 3. kesäkuuta alkaen. Uusittavaa riittää mukavasti, sillä sarjaa tehtiin yhteensä kymmenen esityskautta, 236 jaksoa.

En oikein tiedä, miten suhtautua paluuseen. Ensimmäisenä hätkähdän samaa asiaa kuin usein muutenkin nykyään – ajan kulumista. Frendit alkoi vuonna 1994 eli 25 vuotta sitten. Sehän on neljännesvuosisata! Sarjan päättymisestäkin on kulunut 15 vuotta, kokonainen teini-ikä.

Oma suhteeni Frendeihin on positiivinen, joskin sytyin sarjaan hitaasti. Jokin siinä ärsytti aluksi niin, että hyppäsin mukaan vasta ensimmäisellä uusintakerralla. Sitten tulikin katsottua kaikki jaksot 2–3 kertaa.

Vähän epäilen, että en Frendejä tällä kertaa Subilta seuraa. Kaikki jaksot kuitenkin löytyvät Netflixistä milloin tahansa. En tosin ole niitäkään katsonut, sillä uusiakin hyviä sarjoja on monia katsomatta ja kesken.

Muistan vieläkin erinomaisesti Frendien ensimmäisen jakson aloituskohtauksen. Monica (Courteney Cox), Phoebe (Lisa Kudrow), Joey (Matt LeBlach), Chandler (Matthew Perry) ja Ross (David Schwimmer) ovat kahvila Central Perkissä juttelemassa, kun Rachel (Jennifer Aniston) saapuu paikalle hääpuvussaan. Kuusi päähenkilöä esitellään katsojalle taitavasti muutamassa minuutissa.

Frendien menestyksen salaisuus löytyy siitä, että sarjan nimi vastaa sisältöä täydellisesti. Katsojasta todella tuntuu siltä, että hän seuraa kuuden aidon ystävän elämää. Hauskat jutut eivät olisi auttaneet paljoakaan, mikäli roolitus ei olisi onnistunut.

Joten kuka Frendeistä on suosikkisi? Itse kuulun luultavasti kaikkein pienimpään joukkoon, Phoeben tiimiin. Lisa Kudrow on sarjan näyttelijöistä mielestäni taitavin koomikko. Phoeben hahmo olisi ansainnut enemmän ja suurempia tarinoita. Sympatiani ovat aina altavastaajan puolella.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .