Kolumni: Sherlock Holmes meni Japaniin, tavallaan

Joulukalenteriäänestyksen voittajaksi ylivoimaisella äänten enemmistöllä nousi Histamiini. Toivottu Histamiinin joulukalenteri vuodelta 1980 on katsottavissa Areenassa pysyvästi.

Histamiinin joulukalenteri kertoo Histamiini-hevosesta ja tallitonttu Rämäkästä, joiden luo tupsahtaa noitaneiti Anelma Unelma. Tallissa tapahtuu kummallisia asioita. Minne katoaa valo, ja miksi noitaneidin lentopannu ei toimi? Välillä on niin jännittävää, että Histamiinin harja kihartuu.

HBO Asian ja Hulu Japanin yhteistuotantona toteutettu sarja Miss Sherlock on tehty kunnianosoituksena Arthur Conan Doylen luomaan Sherlock Holmes -klassikkoon. Tapahtumat sijoittuvat nykypäivän Tokioon, jossa päähahmoja esittävät japanilaiset naisnäyttelijät.

Watsonin hahmon on saanut kirurgi Wato Tachibana (Shihori Kanjiya), joka on hiljattain palannut takaisin vapaaehtoistyöstä Syyriasta. Holmesina nähdään poliisilaitoksella tutkivana konsulttina työskentelevä Sara Shelly Futaba (Yûko Takeuchi), joka ratkoo outoja ja haasteellisia tapauksia. Jaksoissa kaksikko ratkoo mysteereitä toisensa perään ”neiti Sherlockin” ilmiömäisen havainnointi- ja päättelykyvyn ansiosta.

En tiennyt taikuri Drummond Money-Couttista etukäteen mitään, mutta nyt tiedän. Hän tähdittää Netflixin sarjaa Death by Magic kunnon show-miehen elkein. Hienoja taikatemppuja osaa tehdä moni, mutta yleisö kaipaa myös suurta draamaa ja vaaran tuntua. Tässä Drummond Money-Coutt onnistuu.

Taikuri kiertää ympäri maailmaa ja hämmästyttää paikallisia ihmisiä tempuillaan. Pääasia on kuitenkin jakson päätteeksi nähtävä mahtipontinen taikatempaus, jossa Drummond Money-Couttin henki näyttäisi olevan vaarassa. Vahvasti epäilen, että mies kuitenkin pysyy hengissä sarjan loppuun asti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .