Kolumni: Sohvaperunat on tv-ohjelmien aatelia – legendaarinen lausekin olisi jäänyt syntymättä ilman ohjelmaa

Reilu viikko sitten lauantai oli hieno televisiopäivä. Silloin TV2 esitti Sohvaperunat-maratonin: tuntitolkulla tuttuja sohviksia puimassa edellisen viikon telkkaritarjontaa.

Ei varmasti arvannut sohvaperunoiden keksijä, kuinka suuren suosion ällistyttävän yksinkertainen tv-formaatti voi saada. Seitsemän kauden jälkeen ohjelman esiintyjät ovat julkkiksia, ja niin vaan jysähti viime vuonna parhaan viihdeohjelman Kultainen Venla.

Puhutaan jopa Sohvaperunat-tähdistä: ”Pitkä parisuhde päättyi eroon. Kokeilin hetken Tinderiä, mutta en käynyt kertaakaan treffeillä”, sohvis Jari Peltola avautuu Seiskassa.

Sohvaperunat on herkullinen ikkuna ihmisten olohuoneisiin. Ja onhan se vapauttavaa huomata tässä suorituskeskeisessä kiiltokuvakulttuurissa, että niin ne vaan muutkin kalsarisillaan siemailevat sihijuomaa ja löytävät huvittavan epäolennaisia pointteja televisio-ohjelmista.

Tällä hetkellä televisiossa pyörivät uusinnat, eikä ohjelman tulevaisuudesta ole tietoa. Toivottavasti se jatkuu. Sohvisten ystävä Marika Pierro toivoo ohjelman Facebook-sivulla erikoisjaksoa editoiduista klipeistä, jotka eivät ole päätyneet eetteriin. Kannatan lämpimästi ajatusta.

Jo pelkästään siksi, että tämäkin legendaarinen lause olisi jäänyt syntymättä ilman sohviksia: ”Ilmastonmuutoksen voi pysäyttää, jos on tarpeeksi tahdonvoimaa ja pitkät raajat”. ( Sohvaperunat missikeisareina 5.10.2017, löytyy Yle Areenasta.)

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .