Kolumni: Suomen huonoin ystävä, rikollinen, rakastaja, yrittäjä – Suomi tarvitsee lisää huonoimpia

Tosi-tv-viihteen ansiosta tiedämme, ketkä ovat Suomen huonoimpia autokuskeja ja ruuanlaittajia. Vaan miksi lopettaa siihen?

Suomen huonoin ystävä. Ilmoita lähipiirisi epälojaali nilkki tv-ohjelmaan, niin kerrankin hänestä on jotain hyötyä. Valehteleva selkäänpuukottaja ei maksa lainojaan takaisin, mutta ei hän sentään ole liikenneturvallisuusriski.

– Suomen huonoin asiakaspalvelija. Väitetään että Suomessa ei saa hyvää asiakaspalvelua, mikä taitaa toisinaan olla totta. Telkkarissa ammattitylyttäjä saa pistää parastaan/pahintaan ja katsojaluvut vain nousevat.

Suomen huonoin rakastaja. Niinhän sitä sanotaan, että seksi on fyysisen huumorin kuningaslaji. Tai ei oikeasti sanota, mutta pitäisi sanoa. Kun katsojat saavat tietää, miten hommaa ei pidä hoitaa, se parantaisi samalla suomalaisten seksielämän laatua.

Suomen huonoin yrittäjä. Konkurssi ei ole häpeä, vaan antaa lisäkokemusta ja -oppia uuteen yritykseen. Mutta se, että opetukset eivät johda oppimiseen, voi olla mainiota tragikoomista tv-viihdettä.

Suomen huonoin isä ja äiti. Lapsia saa tehdä kuka vaan, joka siihen fyysisesti kykenee. Joidenkin ei vain pitäisi. Lapset eivät kasva itsestään vinoon, vaan heidät pitää sellaisiksi kasvattaa.

Suomen huonoin rikollinen. Karismaattisia ja huippuälykkäitä roistoja on lähinnä vain elokuvissa (sekä joidenkin maiden johtajina). Mukana sarjassa on myös valvontakameran kuvaa.

Suomen huonoin rakentaja. Joku on jokaisen hometalon joskus rakentanut. Kodinomistajat pääsevät kertomaan huonoista kokemuksistaan, joita tuntuu olevan runsain määrin.

Suomen huonoin puoliso. Suuri osa avio- ja avoliitoista päättyy eroon ja suurin osa seurustelusuhteista. Jos ihmisiä kiinnostaa aina toisiaan muistuttavat häät, erotarinoiden täytyy kiinnostaa vähintään yhtä paljon.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .