Kolumni: Tarvitaanko Putouksen yhdettätoista kautta?

Putouksen kymmenes tuotantokausi päättyi viime lauantaina. Lähetyksen lopuksi kerrottiin, että kausi numero yksitoista esitetään Maikkarilla keväällä. Vaikka olen ollut jonkinlainen Putous-fani vuoden 2010 ensimmäisestä jaksosta alkaen, en ole ollenkaan varma, onko tämä hyvä uutinen.

Kymppikaudessa kun oli huumoriohjelman kannalta perustavanlaatuinen ongelma. Se ei naurattanut. Kauden paras sketsihahmo, Taika-Pasi, voitti, mutta Pasikaan ei ollut läheskään niin lystikäs, kuin Mikko Penttilä parhaimmillaan on.

Puolitoista vuotta sitten Isä Nitrona huutonaurattanut Timo Lavikainen meni täysin hukkaan Pieruna, kenties Lavikaisen tämän kauden hylätty hahmo Dille Haapasalo olisi ollut hauskempi ja kehityskelpoisempi.

Aiemmin mukana olleista myöskään Ernest Lawsonin Afrobotti ei pärjännyt Lawsonin aiemmille hahmoille Abdul Tuiskulle sekä Ansa Kynttilälle ja Pilvi Hämäläisen Make-vauva oli enemmän raskas kuin hauska. Uudet kasvot Terhi Suorlahti, Helmi-Leena Nummela, Lauren Lehtinen ja Christoffer Strandberg eivät hekään varsinaisesti räjäyttäneet show’ta.

Putous pyrki jälleen uudistumaan, kun sitten edellisen kauden vaihtuivat pääkäsikirjoittaja, ohjaaja ja puolet näyttelijöistä. Jäi fiilis, että juuri käsikirjoitus vuosi eniten. Kausi oli nähdäkseni Putous-historian heikoin.

Joten mikä nyt eteen? Suunnilleen samalla porukalla uusi yritys, vai väkeä isosti vaihtoon? Ainakin yhden oikeasti hauskan kauden haluaisin toisaalta vielä nähdä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .