Kolumni: Tismalleen samanlainen ensi vuonna

Tähän aikaan ensi vuonna -ohjelmassa Ellen Jokikunnaan eteen marssii joukko suomalaisia kertomaan, mitä seuraavan vuoden aikana muuttuu. Yksi haluaa laihtua, toinen päästä eroon huumeista, kolmas kouluttaa koiransa ja neljäs haastatella formulakuskia. Ei ihan tasalaatuisia toiveita, mutta toiveita yhtä kaikki.

Ensin jutellaan haaveista. Sitten osallistuja marssii ovesta ulos. Kohta on kulunut vuosi ja toisesta ovesta astelee esimerkiksi laihtunut mies tai huumeeton nainen.

Ihastuttavaa tässä Nelosen ohjelmassa on se, että samassa jaksossa käydään läpi kokonainen liuta tyyppejä. Perinteisesti olisi voinut olettaa, että yksi jakso käsittelisi vain yhtä tapausta venyttäen ja jännitystä korostaen. Että pääsikö se nainen Antti Tuiskun taustatanssijaksi vai ei.

Vaikka pidän siitä, että asioita ei jäädä jankkaamaan, on lopputulos kuitenkin hengästyttävä ja kiusallisen pinnallinen. Jokikunnaan haastattelussa ei ehditä yksityiskohtiin ja välillä ihan ne pinta-asiatkin jäävät käsittelemättä.

Minua esimerkiksi olisi kovasti kiinnostanut tietää miten ihmeessä Maija Meikäläinen sai yksityishaastattelun formulatähdeltä.

Jos ohjelma muutoin tympäisee, voi sen parissa toki keskittyä varsinaisen juonen sijaan tarkkailemaan sitä, että onko se Ellenin tukka koko ajan samanpituinen ja mekko samoista paikoista piukka. Naisen työsopimuksessa nimittäin luki, että hän ei saa muuttaa produktion aikana ulkonäköään tippaakaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .