Kolumni: Varapresidentti pitää väsyneen valveilla

Jos haluaa maanantai-iltaisin uuvahtaa hauskan ohjelman siivittämänä sohvalle, kannattaa katsoa Ylen ykköseltä komediasarjaa Rouva varapresidentti. Jo Seinfeldistä tuttu näyttelijä Julia Louis-Dreyfus pyörittää varapresidentti Selina Meyerina poliittista sirkusta kansliassaan. Sarjan huumori on sen verran tylyä, että silmäluomien auki pitäminen illankähmässä helpottuu huomattavasti. Meyer on omaa etuaan tavoitteleva, häikäilemätön pyrkyri, joka ei kaihda keinoja saadakseen mitä haluaa.

Tosin Seinfeld-sarjan ikuisena ystävänä on vaikea päästä ajatuksesta, että onpas Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfus) päässyt elämässään eteenpäin, aina varapresidentin kansliaan saakka. Sekä Benesin että Mayerin roolihenkilöt ovat niin maanläheisiä, että hahmot on helppo tunnistaa tosielämän realityssakin.

Rouva varapresidentti on amerikkalainen versio alunperin englantilaisesta satiirista Politiikan nappula, jota esitettiin Suomessa vuosina 2009–2014. Kummallista kyllä, tämä sarja on jäänyt minulta kokonaan katsomatta. Kun tarkemmin asiaa mietin, niin ei ihme: noina vuosina neljä pientä lasta piti huolen siitä, että telkkarin vaaniminen jäi vähemmälle.

Sen sijaan brittiläisen poliittisen komedian lippulaivan Kyllä, herra ministeri muistan hyvin jo 80-luvulta. Erityisesti sarjasta on jäänyt mieleen Nigel Hawthornen esittämä virkamies Sir Humphrey, jolle jokainen uudistus tai muutos entisiin työtapoihin oli kauhistus.

Tämän päivän realitya sekin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .