Kolumni: Viikingit loppuvat, mutta jatkoa lupaillaan

Kauhudraama Bird Box kuvaa maailmaa, jossa ihmiset tekevät selittämättömiä itsemurhia salaperäisten olentojen käskyttäminä. Elokuvan juoni mukailee zombi-elokuvia siinä mielessä, että tavoitteena on pysyä mahdollisimman pitkään elossa tilanteessa, jossa kuolema tuntuu väistämättömältä.

Kaksiosaisen juonen keskiössä on hienon roolityön tekevä Sandra Bullock, jonka hahmo joutuu lapsineen ylittämään villinä virtaavan joen side silmillään. Kohtaus on synnyttänyt nettiin valtavan määrän meemejä ja sosiaalisen median haasteita, joissa pyritään tekemään hankalia ja vaarallisiakin asioita side silmillä.

HBO:lla viidettä kautta pyörivä Viikingit-sarja on säilyttänyt laatunsa hyvin. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että sarja loppuu parhaillaan näytettävään kauteen, jonka kaikkia 20 osaa ei ole vielä nostettu HBO:hon. Näin Viikinkien saaga jää 89 jaksoon.

Kanava on ilmoittanut harkitsevansa uuden spinoff-sarjan käynnistämistä Viikinkien pohjalta. Spinoff-kaavailuista ei ole kuitenkaan vielä julkistettu muita yksityiskohtia kuin, että tuotantoa olisi tarkoitus jatkaa samalla taustatiimillä. Viikingit on tuottaja-käsikirjoittaja Michael Hirstin, History-kanavan ja MGM Television yhteisluomus.

Teinidraama Battlessä balettitanssijaneitokaisen elämä romahtaa kun isä joutuu vararikkoon. Enää tanssijalla ei ole varaa siihen yltäkylläiseen elämään, johon hän on tottunut. Teineille vahvasti suunnatussa elokuvassa tyttö löytää elämäänsä uuden rytmin vaihtaessaan balettitossut hiphop-vaatteisiin. Vierelle löytyy myös kannustava ja haastava uusi ystävä.

Elokuvan juoni ei onnistu yllättämään katsojaa kertaakaan, mutta toisaalta se ei liene tarkoituskaan. Pääteemoja ovat voimautuminen, oman itsensä löytäminen, ongelmien edessä lannistumattomuus ja tietenkin tanssi.

Norjalaisen elokuvan on ohjannut Katarina Launing ja sen pääosassa nähdään Skamista tuttu Lisa Teide. Elokuva lisättiin Netflixin tarjontaan joulukuussa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .