Kommentti: Yksi yö Cheekiin – Aapo ja äiti ovat valmiina

Punaiset housut – check. Musta paita – check. Poikaselle sama toisinpäin – check.

Olemme valmiita huomiselle Cheekin Alpha Omega -tour 2016 yhdeksännelle keikalle Jyväskylän jäähalliin. Punainen ja musta ovat tämän kiertueen värit, ja me tunnustamme väriä.

Nyt ensimmäiset sanovat, että Cheek ei tee musiikkia ja koko tyyppi on ärsyttävä. En välitä.

Poikani Aapo, 11, on fani ja minä hänen äitinsä. Äiti ei dissaa, ettei pilaisi nuoren miehen innostusta. Sillä poikanen on todella innostunut. Liekeissä, kuten Cheek laulaa.

Olen valikoitunut pojan seuralaiseksi sillä perusteella, että "äiti heittäytyy, iskä ei". Hän muistaa Robinin keikan vuosien takaa, jolloin hän olisi halunnut hytkyä musiikin mukana iskän kanssa, mutta iskä istui, koska "olen maksanut istumapaikkalipusta".

Valitsemalla äidin poika tietää mitä saa, sillä olin hänen kanssaan vuoden 2014 elokuussa Cheekin Kuka muu muka -tourin keikalla Olympiastadionilla. En nolannut häntä, ainakaan pahasti.

Show oli silloin upea. Pyroja eli tulielementtejä oli enemmän kuin Metallican keikoilla konsanaan sillä erotuksella, että Cheekin keikoilla ei kärvähtänyt kukaan (Metallican James Hetfield elokuussa 1992 ja roudari vuonna 2012).

Minun ei ole tarvinnut lukea yhtäkään uusimman kiertueen keikka-arvostelua, jotta tietäisin, mitä on luvassa. Aapo on sivistänyt minua kertomalla, että Cheek on vetänyt aiemmilla keikoilla 22 biisiä, joista 9 on uusimmalta Alpha Omega -albumilta. Ainoastaan albumin Jos sä haluut -kappale yhdessä Yasmine Yamajakon kanssa puuttuu biisilistalta. Kaksi tuntia Cheekiä, luvataan kiertueinfossa.

Sekin on tiedossa, että Yamajako on todennäköisesti Cheekin kanssa lavalla, samoin lämppärinä aloittava Nikke Ankara. Salaperäisyyden verho onkin vain vierailijan ja pyrojen määrän – toivottavasti paljon tai ainakin mahtavat valot – yllä.

Tähän mennessä kiertuelavalle ovat nousseet muun muassa Sanni, Pete Parkkonen, Sami Saari, Diandra, VilleGalle ja Jukka Poika. Aapo arvelee, että Pihtiputaan kultakurkku Pete Parkkonen nähdään myös Jyväskylässä. Myös Jukka Poika kuuluu vahvoihin veikkauksiin, sillä artistin keikkalistan mukaan päällekkäisyyksiä ei ole.

Tuli kuka tuli, me otamme kaiken irti ja tuemme toimintaa vielä ostamalla oheistarvikkeita. Kaikki sileeks, meill on bileet!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.