Konneveden pitkäaikainen kunnanjohtaja kuollut

Konneveden kunnanjohtajana 1967–90 työskennellyt Yrjö Junikka on kuollut 91-vuotiaana. Junikka kuoli 17. helmikuuta läheiset vierellänsä Konnevedellä, jonka kirkossa hänet myös 2. maaliskuuta siunattiin.

Kunnallistutkinnon 1952 suoritettuaan Junikka aloitti taksoitussihteerinä Pihtiputaalla. Myöhemmin hän työskenteli myös Pihtiputaan kunnansihteerinä ja sairausvakuutustoimiston johtajana.

Konneveden kunnanjohtajana Junikka työskenteli vuodet 1967–90. Junikan aikana rakentuivat muun muassa Jyväskylän yliopiston Konneveden tutkimusasema ja Konnevesi-päivät.

Kunnalliselämän ohella Junikka oli mukana monessa yhteishyvässä, kuten Lions Clubissa, 4H-yhdistyksessä, SPR:ssä, Konneveden mieslaulajissa ja Äänekosken työväensoittajissa. Hänen muita harrastuksiaan olivat koskikalastus ja metsästys.

Junikka oli myös kirja- ja musiikkimies. Hän sanoitti Konnevesi-valssin ja hänen runojaan julkaistiin Konneveden Kotiseutuyhdistyksen kokoelmassa Pesä sydämessä (1987), jota seurasi yhdeksän omaa runokirjaa 1989–2004.

Riitta Virtasen kirjoittama muistokirjoitus Yrjö Junikasta julkaistaan Keskisuomalaisessa sunnuntaina 10.3.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .