Korut kengissä ovat nyt muotia – myös valkoiset, paksupohjaiset lenkkarit, rantasandaalit ja terveyskengät ovat in

Sneakerit eli tennarit eli lenkkarit eli sporttikengät ovat tämän kesän valinta arkeen – ja myös semijuhlaan, erityisesti valkoisena ja paksupohjaisena. Ideana on pukea valkoisten lenkkareiden kanssa täysin vastakkaisen tyyliset vaatteet: herkkä kukkamekko tai klassinen housupuku.

 

Myös toisenlaiset vapaa-ajan popot eli rantasandaalit, varsinkin merkkisellaiset, ovat nyt muodin huippua, samoin kuin perinteiset terveyskengät.

 

Ylellisten kesäjuhlien kenkäuutuus ovat Sinkkuelämää-sarjasta tutut slingbackit eli avokkaat, joissa on takana remmit. Takaremmillisissä avokkaissa on sekä sirokorkoisia malleja että matalakantaisia ballerinoja.

 

Avokkaissa ja sandaaleissa on muhkea tolppakorko, usein strassein ja kimaltein koristeltuna. Kantablokki voi olla myös alaspäin levenevä. Yleisin kärjen muoto on neliskanttinen.

 

Nilkkaremmejä nähdään runsaasti kesän juhlakengissä. Remmi korostaa nilkan kapeutta. Jo muutaman vuoden juhlakenkien muotia ollut nude väri puolestaan jatkaa säärien sävylinjaa ja antaa näin vaikutelman todellista pidemmistä sääristä.

 

Lähteenä muun muassa Halonen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .