Koskenpään maajussi etsii tosirakkautta tv:ssä: "Naisilta on tullut tarjouksia myös tiskin alta" – haussa kovapäinen nainen, joka ei kavahda "villejä ideoita"

Eräänä loppusyksyn iltana, saunan jälkeen, Johan Porkkala istahti kiikkustuoliin ja otti syliinsä läppärin. Ja toteutti ajatuksen, johon kaverit olivat yllyttäneet jo pitkään: kirjoitti hakemuksen Maajussille morsian -tv-ohjelmaan.

Ja niinhän siinä kävi, että kun maaliskuussa Maikkarilla nähtiin suosikkisarjan esittelyjaksoja, Jämsän Koskenpäällä sijaitsevan sukutilan isäntä ilmoitti hakevansa rinnalleen kumppania.

– Onhan tämä ollut erittäin mielenkiintoista. Olen saanut kannustavaa palautetta paljon, ja nyt tässä sitten kirjeitä odotellaan, 40-vuotias Porkkala myhäilee.

Morsianehdokkailta kirjeitä kaipailee kahdeksan ohjelmaan osallistuvaa maajussia, heistä kaksi Keski-Suomesta.

Kirjoitusaikaa neidoilla on huhtikuun puolivälin tienoille, eli näihin päiviin. Mutta jo tässä vaiheessa Porkkala on saanut kiinnostuneilta naisilta lukuisia yhteydenottoja niin sanotusti tiskin alta.

– Olen kehottanut heitä kaikkia lähettämään kirjeen virallista kautta. On kaikin puolin reilumpaa edetä hommassa, kuten on sovittu. Arvostan kyllä kaikkien niiden naisten rohkeutta, ketkä kirjeen kirjoittavat.

Kumppanilta saisikin löytyä rohkeutta ja heittäytymiskykyä, sillä mies itse saa usein ”villejä ideoita”, eikä pelkää heittäytyä uusiin haasteisiin. Spontaanius ja huumori ovat kuulemma tärkeä osa elämää.

– Kyllä nainen saisi olla aika kovapäinen, sellainen, joka ei pienestä lannistu. Persoonallinen, itsevarma, aito ja välittävä ihminen. Olisi varmasti ihan hyvä, jos toinen joskus vaikka sanoisi, että nyt rauhoitutaan ja pidetään lomaa. Ja asioista avoimesti puhumista arvostan.

Porkkalan juuret ovat syvällä Koskenpään maaperässä, ja päätös ottaa sukutila vastuulleen 2014 oli lopulta helppo.

Tilan työt koostuvat monesta osasta: maanviljelyksestä, elintarvikealasta, metsätöistä ja sahaustoiminnasta. Töitä siis riittää. Viime aikoina mies on kuitenkin opetellut arvostamaan enemmän myös omaa vapaa-aikaansa.

Porkkala korostaa, että ei ole etsimässä työntekijää tilalleen ohjelman kautta.

Mitään tarkkoja kriteerejä ei miehellä morsianehdokkaille ole, mutta kiivaimmat menojalan vipattamiset saisivat olla takanapäin. Lapsia saa olla, eikä ajatus omistakaan lapsista ole vieras.

Pari vuotta sinkkumiehenä elellyt isäntä arvostaa parisuhteessa yhteispeliä.

– Mennään yhtenä tiiminä eteenpäin. Kun on tiukka paikka, jeesataan toista. Ja kun menee hyvin, niin nautitaan yhdessä ja pidetään hauskaa.

Vaikka Porkkala mielellään viljeleekin huumoria ja suhtautuu elämään pilke silmäkulmassa, myös se toinen, vakavampi puoli miehestä löytyy.

– Olen ihan tosissani tässä etsimässä rakkautta. Olisihan se hienoa saada rinnalle tasavertainen kumppani, jonka kanssa jakaa arkiset pulinat ja aamukahvihetket, maajussi Johan Porkkala sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .