Kun toimittaja Sebastian Vettelin kesämökillä Rutalahdessa vieraili... "Jos haluat olla mulle mieliksi, niin et edes kerro, että löysit minut"

Kun kesätoimittaja Topias Peltonen tuli 12.7.2017 aamulla töihin, hän ei aavistanut millaiseen jahtiin Keskisuomalaisen uutispäällikkö hänet usuttaa. 7 Päivää -lehti oli kirjoittanut verkkosivuillaan Formula 1 -sarjan nelinkertaisen voittajan, Sebastian Vettelin käyneen ostoksilla Palokan Prismassa. Hän lomaili Euroopan kisojen välissä Rutalahdessa, jossa sijaitsi hänen formulalääkäri Aki Hintsalta ostamansa mökki.

– Olen itse kotoisin sieltä suunnalta ja uutispäällikkö innostui ajatuksesta, että yrittäisin haastatella Vetteliä, Peltonen sanoo.

– Se ei ollut journalistiurani loistokkain hetki.

Formulatähden yhteystietoja ei netistä löydä vaikka etsisi koirien ja kissojen kanssa, joten haastattelua ei voinut kysyä etukäteen. Sekin oli selvää, että jos haastattelua kysyisi McLaren-tallin tiedottajalta, vastausta saisi odottaa pitkään.

Tapahtuma-aikaan 23-vuotias Peltonen lähti matkaan ja kyseli mökin tarkkaa sijaintia paikallisilta. Moni oli nähnyt Vettelin vilaukselta seudulla. Useampi oli bongannut hänet lenkiltä.

– Yhtään en tiennyt, mitä on vastassa, kun sinne mökille ajoin. Ajattelin, että siellä voi olla vaikka turvamiehiä, jotka kolkkaavat mut heti kun ajan pihaan.

Pihaan kaarrettuaan Peltonen näki Vettelin perheen istuvan talossa ruokapöydän ääressä. Perheidyllin häiritseminen tuntui pahalta.

– Mutta ei siitä oikein voinut poiskaan enää kääntyä.

Vettel ei suhtautunut ovelle lampsineeseen toimittajaan lämpimästi. Alusta asti oli selvää, että haastattelua ei tule.

– Ei se siitä suuttunut, mutta kyllä se oli ihmeissään ja nihkeenä. Sanoi, että jos haluat olla mulle mieliksi, niin et edes kerro, että löysit minut.

Peltonen kirjoitti jutun, jossa hän kertoi formulatähden hakevan Keski-Suomesta rauhaa.

– Kaverit ovat ehdottaneet jälkeenpäin, että menisin sinne mökille joskus mukana vaikka pari lavaa kaljaa, että otetaanpa uusiksi paremmalla meiningillä, Peltonen sanoo ja nauraa.

Keskisuomalaisen urheilutoimituksen esimies Ari Mäntylä sanoo, että suunnitelma oli alunperinkin tuhoon tuomittu. Formulakuskit eivät edes saa antaa toimittajille haastatteluja vaikka haluaisivat.

– Niillä on tallin määräys. Haastatteluun täytyy olla aina tallin lupa. Mutta niinhän se on, että aina pitää kysyä, kun tällainen tähti osuu kohdalle.

Mäntylä muistaa itsekin törmänneensä Vetteliin 2009. Tämä oli silloin seuraamassa Neste Oil Rallyn Leuston-erikoiskoetta.

– Menin ja esittelin itseni. Kysyin voisiko hän antaa lyhyen haastattelun, mutta vastaus oli, että hän on paikalla yksityishenkilönä, eikä anna haastatteluja, Mäntylä kertoo.

Mukana ollut Keskisuomalaisen valokuvaaja Risto Aalto sai sentään napattua nuoresta formulatähdestä valokuvan.

Sarjassa muistellaan maakunnassa vierailleita kansainvälisiä julkkiksia. Jos sinulla on muistikuvia Sebastian Vettelin Keski-Suomen vierailusta, ilmoita siitä meille: tanaan@keskisuomalainen.fi. Sarja päättyy.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .