Kun vaimo alkoi odottaa lasta, Joonas Tolvanen kirjoitti tulevalle lapselle kirjan

Kamppailulaji kung-fu on lennättänyt kirjailija Joonas Tolvasen, 29, Kiinaan jo yksitoista kertaa. Hänen kaksi vuotta sitten ilmestynyt esikoisteoksensa Soturimunkin oppipoika – Aikani kung-fu-temppelissä (Atena) kertoi näistä matkoista.

Edellisen reissunsa Tolvanen teki viime syksynä toisenlaisissa tunnelmissa kuin aiemmilla kerroilla. Hänen vaimonsa Minna Tolvanen, 28, oli alkanut odottaa perheen esikoista. Siitä kumpusi ajatus seuraavaan kirjaan.

– Ajattelin, että kirjoitan kirjan tulevalle lapsellemme. Hän voi sitten aikanaan lukea sen. Aloin näpytellä tekstiä Kiinassa aina päivän treenien jälkeen.

Syntyi käsikirjoitus lasten seikkailuromaanista. Tarina kertoo kahdesta suomalaisesta veljeksestä. Tämän enempää Joonas Tolvanen ei vielä paljasta sisällöstä.

– Tavoittelemme nimenomaan lapsilukijoita. Esikoisteostani sen sijaan en voi suositella kenellekään ensimmäisenä luettavaksi kirjaksi.

Samaa Tolvanen on sanonut Äänekoskella koululaisille, joista monet ovat tietoisia hänen kirjailijuudestaan ja taustastaan kamppailulajien parissa. Tolvanen työskentelee Äänekoskella terveyskeskuslääkärinä. Hänen työhönsä kuuluu myös koululääkärin tehtäviä.

Kiinalaisissa sisäoppilaitoksissa kung-futa ensimmäisiä kertoja treenatessaan Tolvanen törmäsi huomattaviin kulttuurieroihin. Oppilaat nukkuivat puulaverilla ilman patjaa ja saivat ruoaksi muun muassa kissankieliä.

Tolvanen myös näki ankaraa fyysistä kurittamista. Myöhemmin hän on ollut yksityisoppilaana leppoisammissa merkeissä.

Kuopiossa asuessaan Tolvanen piti omaa kung-fu-koulua. Perheen muutettua Äänekoskelle hän on kuulostellut, löytyisikö lajista kiinnostuneita Keski-Suomesta.

Tulevalle lapselleen seikkailuromaania kirjoittaessaan Tolvanen näki silmissä itsensä.

– Kuvittelin, että meidän lapsi on samanlainen kuin minä pienenä. Minua kiinnosti kung-fu, Shaolin munkit, seikkailut, kaikki jännittävät tapahtumat. Halusin tehdä jännittävän ja helppolukuisen kirjan, jotta se koukuttaisi alakouluikäiset pojatkin lukemaan.

Tolvaset saivat pojan.

Isällä on tulevasta kirjasta kustannussopimus Otavan kanssa.

Teoksen on tarkoitus ilmestyä keväällä 2020. Kuvituksen tekee Janne Kukkonen, joka on voittanut Sarjakuva-Finlandian.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .