Kuorosota vaatii satoja kangasmetrejä

Ennen Nelosen Kuorosota-ohjelman perjantaisia suoria lähetyksiä Linnanmäen Peacock-teatterilla eletään minuuttiaikataulussa aamusta alkaen.

Yhdessä nurkassa vaaterekkien ympäröimänä työskentelee ohjelman puvustustiimi, vastaava puvustaja Jemina Hanhijärvi, 29, puvustusassistentti Laura Rinta-Jouppi 27, sekä harjoittelijat Tarja Sagulin, 20, Riikka Norpo, 25, ja Jonna Haapanen, 21.

Jyväskylän ammattikorkean kasvatit Sagulin ja Haapanen sekä Ilmajoen käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa opiskeleva Norpo napsivat hakaneuloilla lisää tylliä sinne, minne sellaista kaivataan, suihkivat kankaaseen hiuslakkaa sähköisyyden torjumiseksi ja ehtivät siinä sivussa vitsailla käsittelyynsä saapuvien kuorosolistien kanssa.

Kuvausten alkuun verrattuna tämä, neljän kaksikymmenpäisen kuoron puvustaminen neljässä tunnissa, on jo leikkiä. Ensimmäisellä viikolla aikaa oli suurin piirtein saman verran, mutta puvustettavia yhteensä 120.

Jyväskyläläislähtöinen Rinta-Jouppi on itse aikanaan harjoittelijana osallistunut Dance-ohjelman puvustamiseen sekä vastannut yksin Teräspallit-sarjan tyyleistä. Kuorosodan veroista massavaatetusta ei eteen ennen ole tullut.

- Haastavaa on juuri tämä ihmismäärä, miten löytää vaikka 40 samanlaista mekkoa tai yhteensopivaa rekvisiittaa sadalle, hankinnoista ja organisoinnista vastaava assistentti kuvailee.

Kuvasarjan kuvat on otettu viime perjantain Kuorosota-lähetyksen valmistelutöistä.

Lue juttu Kuorosodan kulisseista perjantain Keskisuomalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Marko Ahosen tärpit: Bar Bahan – tanssin jos huvittaa on kuin Tel Avivin Sinkkuelämää

Mökki Jyväskylän keskustan kupeessa sijaitsevassa siirtolapuutarhassa on oma pieni piilopaikka, jonne vieraatkin ovat tervetulleita – tästä tiedät, voitko astua porteista sisään

Ville Kuhmonen kunnosti vuosimallin 1955 Zetor-traktorin uuteen loistoon – "Purin tämän yhteen mutteriin saakka"

Marko Ahosen tärpit: Richard Nixonin mielenkiintoinen tarina kerrotaan neliosaisena dokumenttisarjana

Vanhat kuvat: Korpilahden poliisit hajuetäisyydellä pontikankeittäjistä – Moksissa mäskit maahan ja tuotantolaitos palasiksi

Marko Ahosen tärpit: Deadpool ei välitä tippaakaan siitä, mikä on korrektia ja hyvää käytöstä

Marko Ahosen tärpit: Ruotsalaisdraama Mansikkamaa kertoo herkästi nuoresta rakkaudesta

Jyväskyläläinen Janne Tuunanen kansainvälisesti kehutun ruokakulttuurikirjan kuvaajana: ”Ruuan laitto on mielestäni täydellinen yhtälö taidetta ja käytännöllisyyttä”

Tee hyvä hakemus, niin tämä bändi soittaa luonasi yksityiskeikan ilmaiseksi

Marko Ahosen tärpit: Dokumenttielokuva Leftover Women kertoo Kiinasta uudenlaisesta näkökulmasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.