Kuuluisa tv-selostaja tekee kirjan jyväskyläläisestä ex-urheilijasta – "Pelkäsin avata henkilökohtaiset ajatukseni ulkopuolisille"

Jyväskyläläiset urheilijat ovat hyvää kirja-ainesta. Juuri julkistettiin, että entisestä JYP-kiekkoilijasta Eric Perrinistä tehdään kirja. Kirja tehdään myös Jari Mönkkösestä, entisestä voimistelijasta. Kirjan neliraajahalvaantuneesta Mönkkösestä tekee kuuluisa oranssitakkiselostaja, MTV:n Mika Saukkonen.

– Toivon, että kirjasta olisi hyötyä ihmisille, jotka kohtaavat jotain vastaavaa elämässään ja että kirja auttaisi suhtautumaan myönteisellä tavalla erilaisuuteen, Jari Mönkkönen kertoo kirjan kustantavan Docendon tiedotteessa.

Kirjan pitäisi tulla ulos elokuussa ja se on nyt jo ennakkomyynnissä. Kirjan nimi on Viimeinen voltti – Jari Mönkkösen tarina.

Mönkkösen (s. 1974) elämä sai dramaattisen käänteen 20. heinäkuuta 2016, kun yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä telinevoimistelijoista loukkaantui voimisteluharjoituksessaan taitoliikuntakeskuksessa Helsingin Ruoholahdessa. Mönkkösen kaksoisvoltti taaksepäin epäonnistui ja hän tuli niskoilleen alas. Seurauksena oli välitön neliraajahalvaus, tetraplegia.

Kirjassa Mönkkönen lupaa kertoa viiltävän rohkeasti ja avoimesti koko tarinansa, onnettomuuden ensihetket, kuntoutuksen ja elämänsä nykytilan. Mönkkönen ei sääli itseään vaan syvimmätkin ajatukset ja tummat jaksot kuulemma kerrotaan niin kuin hän on ne kokenut.

– Epäröin ensin kirjan kirjoittamista. Pelkäsin avata henkilökohtaiset ajatukseni ulkopuolisille. Julkisuuteen tulo on ollut kuitenkin parasta terapiaa, koska olen joutunut käymään onnettomuutta yksityiskohtaisesti läpi, Mönkkönen kertoo.

Kirjassa Mönkkönen kertoo, millaista on menettää liikuntakyky kokonaan ja jäädä muiden armoille. Miten se muuttaa perhe-elämää? Miten sen kaiken jaksaa ja kestää henkisesti? Kirjassa käydään läpi myös miehen urheilu-ura ja äänessä ovat myös Jarin elämän tärkeimmät ihmiset, kuten Sanna-vaimo sekä ystävä ja kilpakumppani, Jyväskylässä syntynyt Jani Tanskanen.

Mönkkönen voitti rekillä hopeaa Pietarin EM-kilpailuissa 1998. Mitali oli Suomelle ensimmäinen EM-kilpailuista 25 vuoteen. Mönkkönen edusti aktiivina Jyväskylän Voimistelijat ’79:ää.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .