Kyösti Pöysti ei sure Jortsua

Viime vuosien hauskin kotimainen komediasarja, Pasila, jatkuu uusin jaksoin. Pasila on melkeinpä liian hyvää ollakseen totta näinä säästöjen aikoina. Okei, karkea animaatio on tuskin kovin kallista, mutta mitä ikinä Yle maksaakin käsikirjoittaja Atte Järviselle, se on liian vähän.

Joten tervetuloa takaisin Pasilan poliisiasemalle. Ainakaan aloitusjaksosta päätellen Pasila ei petä neljännelläkään esityskaudella.

Koko kansan unohtama iskelmälaulaja Jortsu kuolee. Äkkiä yhden ikivanhan hitin ihmeestä tulee koko kansan rakastama tuntojen tulkki, jota muistellaan kaikkialla kyynel silmäkulmassa. Komisario Kyösti Pöysti erehtyy sanomaan julkisesti, että Jortsu ei merkinnyt hänelle yhtään mitään. Tämän vuoksi hän joutuu vainon ja inhon kohteeksi.

Jakso tekee mainiota satiiria median harrastamasta surupornosta. Kuolema ylevöittää ja nostaa ihmisen jälleen pinnalle. Äkkiä vainajaa muistelee julkisesti joukko ihan uusia ystäviä ja faneja.

Pasila
TV2 klo 20.30

New York ja John Lennon

Michael Epsteinin uusintana nähtävä dokumenttielokuva LENNONYC (2010) seuraa John Lennonin elämää New Yorkissa vuodesta 1971 väkivaltaiseen kuolemaan asti.

Dokumentti kertoo Lennonin levyistä ja poliittista kampanjoista, Nixonin hallinnon karkotusyrityksistä, suhteesta Yoko Onoon, pariskunnan erosta ja paluusta yhteen, Seanin syntymästä, Lennonin koti-isävuosista ja lopulta paluusta musiikin pariin Double Fantasyä tekemään. Mukana on runsaasti aiemmin esittämätöntä arkistomateriaalia.

LENNONYC
Yle Teema klo 21.00

Perintö nostaa tunteet pinnalle

Perintö on vinkeä rahan ja rakkauden jakomuoto. Se saa kunnolliset kansalaiset käyttäytymään hyvin, huonosti tai hyvin huonosti. Suomalainen perintö on tyypillisesti asunto, auto, rahaa, arvopapereita - ja kesämökki, usein pahin riidankylväjä. Suvut joissa perintöasiat voidaan sopia ilman pesänjakajaa tai ilman ulkopuolisia juristeja, ovat onnekkaita.

Dokumentissa perintöalan erittäin kokeneet ja arvostetut asiantuntijat saavat puheenvuoron. Mukana ovat vastikään edesmennyt asianajaja Aarno Arvela, advokaatti Salme Sandström ja juristi Markku Hiekkala.

Ykkösdokumentti: Perintö
TV1 klo 21.30

Theroux vierailee iloisessa talossa

Pidän brittitoimittaja Louis Therouxin tyylistä. Hänet tunnetaan Yhdysvaltoja käsittelevistä ohjelmista. Theroux saapuu vierailulle vaikkapa rasistien, uusnatsien, uskonnollisten sekopäiden tai rikollisten luokse ja antaa heidän puhua.

Theroux ei ota kantaa, jeesustele tai johdattele, vaikka juttukaveri olisi millainen sekopää. Theroux antaa kohteensa paljastaa todellisen luonteensa ihan itse.

Kaikki USA:ssa ja Therouxin ohjelmissa ei ole sekopäistä ja pahaa. Teemalla Theroux tutustuu Nevadassa sijaitsevaan Yhdysvaltain suurimpaan lailliseen bordelliin. Puheenvuoron saavat niin omistajat ja asiakkaat kuin palveluitaan myyvät naisetkin. Vaikka maksulliset naiset eivät näytä niin mallikelpoisilta kuin CSI-sarjoissa, tienesteissä ei ole valittamista.

Theroux ilotalossa
Yle Teema klo 22.55

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.