Kyläsarja on kotoisa ilman kylähulluakin

Sydämen asialla (Heartbeat) on siitä mukava sarja, ettei sitä katsoessa koskaan tule huono mieli. Pikemminkin päinvastoin: brittisarja on niin leppoisa sunnuntaisarja, ettei edes sen tunnari ärsytä.

Vaikka Sydämen asialla ei kuulu genreen pakko katsoa, jos televisio sattuu olemaan päällä, tunti vierähtää nopeasti. Ei siis ihme, että tämä kotoisa ohjelma on äänestetty muutama vuosi sitten TV-maailman yleisöäänestyksessä vuoden 2005 neljänneksi suosituimmaksi ulkomaalaiseksi televisio-ohjelmaksi.

Yksi suuri puute 17 vuotta pyörineen sarjan uusimmissa jaksoissa kuitenkin on: sarjassa ei ole enää aikoihin ollut mukana sitä kaikkein hauskinta hahmoa, Claude Greengrassia. Greengrass on siis se viinaanmenevä mies, joka joutuu usein tahtomattaankin hankaluuksiin.

Tämänpäiväisessä jaksossa kyläläisiä järkyttää Bellamyn kuolema, jota kyläpoliisiksi jäänyt Mason ryhtyy tutkimaan tarkemmin.

Sydämen asialla
TV1 klo 19.10

Actionia ja aseita kunnon äijille

Tänään uusintana alkavassa sarjassa Tulevaisuuden aseet (Future Weapons) pikkupoikien pyssyleikit nousevat uudelle tasolle: ohjelmassa esitellään nimittäin sodankäynnin uusimpia keksintöjä. Tunnin aikana asehulluille tarjoillaan tietoa niin aseista, tankeista, hävittäjistä kuin ohjuksistakin. Ensimmäisessä jaksossa esimerkiksi esitellään Javelin-ohjus, israelilainen kulman taakse ampuva pienase, saksalainen PzH 2000 -panssarihaupitsi ja JSF-hävittäjä.

Ja jotta ohjelmaa katsoisivat vain todelliset machot, isännäksi on valittu Yhdysvaltojen laivaston erikoisyksikössä kymmenvuotisen uran tehnyt Richard "Macky" Machowicz, joka on ehtinyt harrastaa erilaisia taistelulajeja parikymmentä vuotta. Niinpä sarjaan mahtuu näyttäviä räjähdyksiä ja aseen kanssa juoksemista kuin köyhän miehen action-elokuvassa konsanaan.

Tulevaisuuden aseet
Jim klo 23.00

Kuorokilpailu kopioi Kuorosotaa

Taas etsitään valtakunnan taitavinta kuoroa. Tällä kertaa ruutua ei kuitenkaan ole vallannut Kuorosota, vaan Suomen paras kuoro. Jostain kumman syystä Yle on päättänyt toteuttaa Neloselta tutun idean, mutta omana ohjelmana. Nyt jaetaan viimeisiä välieräpaikkoja.

Suomen paras kuoro
TV2 klo 18.00

Samat kappaleet molemmissa maissa

YleTeemalla alkaa tänään kuusiosainen dokumenttisarja Yhteinen sävel: Elämää juoksuhaudoissa, joka kertoo Suomen ja Neuvostoliiton suhteesta musiikin kautta. Ari Matikaisen ohjaaman sarjan mukaan suomalaisen ja venäläisen musiikin yhteyttä ei pystynyt sotakaan murtamaan, sillä samat kappaleet lohduttivat rajan molemmilla puolilla niin sodan aikana kuin sen jälkeenkin.

Yhteinen sävel: Elämää
juoksuhaudoissa
YleTeema klo 21.00

Intohimot yhdistyvät ruokaohjelmassa

Mikä olisikaan mukavampaa kuin syöminen - tai matkustaminen. Matkalla: Anthony Bourdain maailmalla (Anthony Bourdain: No reservations) yhdistää nämä kaksi intohimoa. Kahdesti Emmy-ehdokkuuden saaneessa sarjassa kierretään ympäri maailmaa julkkiskokki Anthony Bourdainin mukana ja maistellaan siinä sivussa hyviä ruokia.

Tällä kertaa kohteena on Chigaco, jossa herkutellaan sekä pikaruoalla että gourmet-aterioilla. Mutta kummassa hot dog maistuukaan paremmalta, Chicagossa vai New Yorkissa

Matkalla: Anthony Bourdain maailmalla
Jim klo 16.05

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.