Kypärä ja kitara, kiitos!

Vappuhuiska. Sytkärithän on suunniteltu niin, että niistä loppuu virta aina ihanan hitaan alussa. Vappuhuiska on ikiliikkuja, jos sen heiluttajalta eivät voimat lopu. Huiska on myös sytkäriä turvallisempi vaihtoehto: jos sillä aikoo saada aikaan tulipalon, saa käyttää paljon niin henkistä kuin fyysistä kekseliäisyyttä. Terveellisempikin se on kuin tupakka. Tosin siihen ei kannata käydä pyytämässä tulta, vaikka se ihana tyyppi olisikin lähellä etkä keksisi mitään muuta sanottavaa.

Kookkaita pahveja ja vedenpitäviä tusseja. Näin nimesi ja numerosi todennäköisimmin säilyvät kiinnostavan tyypin matkassa kotiin saakka. Puhelin häviää kuitenkin, aurinko syö ihosta numerot, ja pikkulaput pyörivät taskuissa epämääräisiksi palloiksi, joista ei enää saa selvää. Isoja pahveja voi käyttää myös muun muassa takapuolenalusina, tai niihin voi pyytää nimmareita.

Kypärä. Mallilla ja värillä ei ole väliä, ei se pue sinua kuitenkaan. Mutta kun rumpali kiukustuu siihen, että rumpusoolo ei kuulosta niin hyvältä kuin YouTubessa, ja heittää kapulansa yleisöön, olet turvassa. Kypärä suojaa kampausta myös sateelta. Jos olet mies ja sinulla on tuuria, joku voi erehtyä luulemaan sinua jääkiekkoilijaksi ja saat viettää festarisi ilman ihoon liimautuvia naisia.

Kitara. Se auttaa sinua tutustumaan vaikkapa Kentin kitaristiin Sami Sirviöön. "Oon kuullut, että oot soitellut tällaista joskus, oisko tietoa, että mistä tää pannaan päälle?"

Selkään taputuksia ja sympatiaa. Teräsbetonille, tietysti. Eihän se ole sen vika, että muualla Euroopassa ei tiedetä, missä miehet ratsastaa.

Kartta ja havainnekuva. Ehkä myös selkeä englanninkielinen selitys ulkomailta tulleille turisteille aiheesta "Missä miehet ratsastaa". Parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Aina on aikaa puolustaa Suomen kunniaa.

Ei oota. Tupakkaa? Ei oo. Seksiä? Ei oo. Rahaa? Ei oo. Kännykkää lainata? Ei oo.

Mummo. Jos nätisti pyytää portilla, voi olla, että mummot pääsevät ilmaiseksi muuallekin kuin Tuska-festivaaleille, ja nuori seuralainen tietysti seuraa mukana vähintään puoleen hintaan.

Lankapuhelin. Jätä kännykkä kotiin. Se on niin pieni, että hävität sen kuitenkin. Sitä paitsi lankapuhelimesta et voi soitella öisiä puheluita, joihin kukaan ei halua vastata.

Jättirinkka ja kantaja. Miten muuten aiot saada nuo kaikki tavarat mukaasi?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.