Läski tummuu Nintendo-maailmassa

Jos pelisarjalla ei olisi aiempaa historiaa, Nintendo Wiin Super Mario Bros. Brawl kuulostaisi kummalta idealta. Mario, Luigi ja muut Nintendo-hahmot esiintyvät peleissä, jotka sopivat kaikenikäisille. Brawleissa he taistelevat potkien, mätkien ja jopa asein keskenään, mikä ei tosiaankaan tunnu nintendomaiselta idealta.

Näin teoriassa. Käytännön toteutus on kuitenkin tyylitajuista Nintendoa. Brawlista on tyylillisesti Tekkeniin ja Soul Caliburiin pitkä matka, vaikka periaatteessa kyse onkin samasta tyylilajista.

Idea löytyy pinnan alta

Super Mario Bros. Brawl ilmestyi jo muutama viikko sitten, joten tiedämme sen jo nyt olevan sekä arvostelu- että myyntimenestys. Itse en ole koskaan mätkimispeleistä pitänyt.

Muistan, että vein Wiin edeltäjän Gamecuben Brawlin takaisin pelikauppaan yhden viikonlopun testaamisen jälkeen. Nappuloiden hakkaaminen tuntui kovin satunnaiselta eikä se antanut juurikaan tyydytystä. Silti sitäkin peliä kehuttiin laajasti.

Wiin Brawlille annoin uuden mahdollisuuden. Sillä eihän koko muu pelaava maailma voi olla väärässä ja pelkästään minä oikeassa. Se olisi hyvin, hyvin epätodennäköistä.

Lopulta Brawlin idea löytyi. Muutaman pelitunnin jälkeen yksinkertaisesta taistelusysteemistä löytyi sen juju. Brawl on helppo oppia, mutta sen täydellinen hallinta vie aikansa. Pelisysteemi on paljon syvällisempi kuin äkkiä vilkaisemalla näyttää.

Solid Snake vs. prinsessa Peach

Nintendo-hahmot taistelevat toisiaan vastaan suhteellisen pienissä kentissä. Tarkoitus on kurmottaa vihollista eri hyökkäyksillä, kunnes hänen vahinkomittarinsa nousee yli sadan prosentin. Tämän jälkeen on mahdollista viskata vihollinen kokonaan kentän ulkopuolelle. Ken tässä useammin onnistuu, voittaa. Yksinkertaista.

Nintendo-hahmojen lisäksi mukana on useita vierailijoita. Monia niistä ei välttämättä odottaisi näissä maisemissa näkevänsä. Kuten Metal Gear -sarjan supersotilas Snakea. Tai Segan suurinta tähteä Sonic-siiliä. Mukana on myös Kid Ikarus -klassikon enkelimäinen Pit ja Metroid-sarjan Samus. Pelialan supertähtiä kaikki.

Parhaimmillaan Super Mario Bros. Brawl on tietenkin moninpelinä. Brawl on yhdessä Mario Kartin kanssa Wiin paras nettipeli. Yksinpelin seikkailumoodi on kuitenkin sekin laaja ja toimii hienosti. Samoin tekoäly on riittävän tyhmä-viisas. Säätömahdollisuudet ovat laajat, ja kenttiä voi rakentaa myös itse. Harvassa pelissä on yhtä paljon tekemistä.

Super Mario Bros. Brawl on hyvä esimerkki siitä kuuluisasta Nintendon kultaisesta kosketuksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.