Lauantai 5.11. elokuvat

Elizabeth

Elizabethissa (1998) ei ole ripaustakaan historiallisille draamoille tyypillistä pölyisyyttä. Elisabet I (Cate Blanchett) kruunattiin kuningattareksi vaikeina aikoina. Hallitsijan hommat oli pakko opetella nopeasti ja suuria virheitä tekemättä.

MTV3 klo 22.25-00.50

Adventureland - huvipuistokesä

Romanttisessa draamakomediassa ja kasvutarinassa Adventureland (2009) on lukuisia eturivin nuoria näyttelijöitä. On vuosi 1987, James (Jesse Eisenberg) menee high schoolin jälkeen kesätöihin huvipuistoon. Siellä hän ihastuu työtoveriinsa (Kristen Stewart).

Nelonen klo 21.00-23.15

Cry-Baby

John Watersin tyylitajuisen tyylitön musikaalikomedia Cry-Baby (1990) sijoittuu camp-henkiselle 1950-luvulle. Kiltti hienostotyttö Allison (Amy Locane) ihastuu kapinalliseen nahkatakkiraggariin (Johnny Depp).

Sub klo 20.15-22.00.

Rob Roy

Skotlanti 1700-luvulla. Rob Roy (Liam Neeson) johtaa pientä kylää oikeamielisesti ja kunniakkaasti. Kun ylimykset pettävät kyläläiset, Rob Roysta tulee eräänlainen Skotlannin Robin Hood. Traaginen draama Rob Roy (1995) sijoittuu komeisiin Ylämaan maisemiin.

TV2 klo 22.05-00.20

Vain muutaman dollarin tähden

Sergio Leonen italowestern-klassikosta Vain muutaman dollarin tähden (Per qualche dollaro in più, 1965) minulla ei ole mitään uutta sanottavaa. Elokuva on komeudessaan ja vaikuttavuudessaan maineensa veroinen, mutta sen hauskuutta ei ole korostettu tarpeeksi. Lopputulos on visuaalisesti sen verran komea, että se ei ole mahtua isoonkaan tv-ruutuun. Elokuva olisi paljon pienempi klassikko ilman Ennio Morriconen musiikkia.

Yle Teema klo 21.11-23.20

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

70 vuotta täyttävä järjestökonkari Mirja Huovinen vaalii urheilun tasa-arvoa ja lasten innostamista liikunnan pariin – "Ilolla katson tätä päivää"

Oman kylän kulttuurimies Tapio Piilo saa arkiston Multian kirjaston kotiseutukokoelmiin

Jyväskyläläinen metalliyhtye Lost Society vaihtaa rumpalia uuden albumin julkaisun kynnyksellä

Jyväskylä Sinfonia kävi kouluissa todistamassa, ettei klassinen musiikki ole tylsää – näin komeasti soi Finlandia sählypallolla

Jyväskyläläinen lääkäri Anni Saukkola lähti vastaiskuun huuhaata vastaan – pyrkii dialogiin, vaikka mustasalva- ja hopeavesi-jutuista meneekin "kuppi nurin"

Kolumni: Pessimisti pettyy aina ja nauttii siitä – mahtaa olla melkoinen taakka jatkuvasti pohtia, miten jokin menee kohta pieleen

Katso seitsemän poimintaa Tukholman huonekalumessujen osastoilta: keväisiä värejä ja uusia muotoja, myös vastuullisuus näkyi

Vanhat kuvat: Erimus ja Purje taistelivat voitosta Korpilahden jääraveissa

Uusi tietovisa on taas täällä: testaa, millainen Keski-Suomi-tietäjä olet

Yli 200 auton mies kertoo kuudesta erityisestä biilistään – "Autoihin ei saa rakastua, mutta silloin mulla oli kyynel silmässä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.