Lauantain 2.2. elokuvat

Robin Hood

TV5 klo 21.00–23.40

Jokainen sukupolvi tarvitsee oman Robin Hoodinsa tai pari. Tällä kertaa (2010) Sherwoodin sankaria esittää Ridley Scottin näyttävässä ohjauksessa Russell Crowe.

Riddickin aikakirja

Sub klo 21.00–23.15

Aliarvostetussa scifi-seikkailussa Riddickin aikakirja (The Chronicles of Riddick, 2004) palkkionmetsästäjät ovat Riddickin (Vin Diesel) jäljillä. Nekromangit valtaavat planeettoja ja pakkokäännyttävät kansalaiset käskyläisikseen.

Anastasia

MTV3 klo 14.55–16.50

Piirrosseikkailussa Anastasia (1997) tsaarin perheen ainoa eloonjäänyt lapsi, 8-vuotias tyttö pakenee zombi-Rasputinia henkensä edestä. Homma toimii, vaan ei häikäise.

Lyhyt elokuva tappamisesta

AVA klo 21.00–22.35

Kieslowski iskee katsojasta ilmat pihalle ja haastaa tuntemaan ja ajattelemaan. Lyhyt elokuva tappamisesta (Krótki film o zabijaniu, 1998) on pintapuolisesti yksinkertainen tarina järjettömästä väkivallanteosta, sen seurauksista ja kuolemantuomiosta. Ensin tappaa yksilö, sitten yhteiskunta.

Ihmisen poika

Nelonen klo 21.00–23.10

Lähitulevaisuuden Englanti, ihmiskunta on kuolemassa sukupuuttoon. Eräs nuori nainen on onnistunut hankkiutumaan raskaaksi, ja lajimme tulevaisuus on hänestä kiinni. Kunnianhimoinen ja älykäs Ihmisen pojat (Children of Men, 2006) on silkkaa laatua.

Elukka

Nelonen klo 19.10–21.00

Marvin (Rob Schneider) joutuu auto-onnettomuuteen ja saa hullulta tiedemieheltä eläimiltä kotoisin olevia erikoiskykyjä. Mauton ja typerä komedia Elukka (The Animal, 2001) on tehty, jotta maailmasta tulisi meille kaikille huonompi paikka elää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Legendaarisen harmonikkataiteilija Veikko Ahvenaisen, pian 90, menestyksen salaisuus on sinnikkyys: opetteli nuotit kuuntelemalla ikkunan alla VPK:n soittoa

Kolumni: Kakkosdivarista katsomon puolelle

"Se on vaan niin ihana tyyppi" – Hyytävä kelikään ei karkottanut popidoli Ellinooran keikkaa odottavia faneja Lutakosta

Magnus Mali ällistytti parikymppisenä Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa – nyt Jahdistakin tuttu tietopankki asuu Jyväskylässä, jossa "maalaispoika" viihtyy paremmin kuin pääkaupunkiseudulla

Jämsän maajussi ei päässyt ohjelmaan, mutta sai elämänsä kirjeen – "Siinä on mun mies"

Kolumni: Sinun makusi ei ole koko maailma

Jyväskylän hurja muodonmuutos kuvina – Jussi Jäppisen kuvasarja jatkuu ja ulottuu nyt lähihistoriaan

Legendaarinen ravintola "Tirra" sijaitsi teatterin naapurissa Jyväskylässä: "Jatketaan peliä ihan kohta, kun olen käynyt sanomassa repliikit"

Näyttelijän tytär näki kohtauksen, jota ei olisi saanut nähdä – Ansa Ikosen roolihahmo kivitettiin Keuruulla 1943

Yksi laulu muutti Petri Laaksosen elämän – "Olen saanut esittää sitä kaikille tänä aikana virassa olleille presidenteille"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.