Laukaan Korppifestissä 700 katsojaa – määrä ylitti järjestäjien villeimmätkin odotukset

Tie on metsäinen ja autio. Navigaattori väittää, että viiden minuutin päästä ollaan perillä. Mieleen nousee jo epäilys. Sitten eteen aukeaa Mustan Korpin Saluuna ja autoja täynnä olevat tien varret.

 

Festivaali on alkanut kolmelta ja kuuden pintaan väkeä on paikalla jo väkevästi. Jopa niin, että ilmaisfestivaali näyttää onnistuneen tavoitteissaan. Pari tuntia myöhemmin tilanne on kuitenkin jo ihan toinen. Väkimäärä on nimittäin vähintään tuplaantunut tai ehkä jopa triplaantunut. Järjestäjien arvion mukaan kävijöitä oli noin 700. Tämä on iso joukko pienen saluunan pihapiiriin.

 

Ensimmäistä kertaa järjestetty Korppifest tähtäsi vaihtoehtoisuuteen ja ylsi siihen kirkkaasti. Vai miltä kuulostaa kotaan pystytetty disko, maantietä kulkeva Airo-performanssi ja folk-punk-rock musiikkikattaus.

 

 

Festari oli myös monelle yleisön edustajalle vaihtoehto. Yhden oli tarkoitus mennä mustikkaan, mutta jalat toivatkin saluunaan. Toinen luuli tulleensa viettämään mökkiviikonloppua kaverin luo, mutta pääsikin festivaaleille.

– Pakkohan sitä oli tulla paikalle, kun tänne Mörön Perään tällainen tapahtuma saatiin, kolmas sanoi.

 

 

 

Festari starttasi folkduo Suontausta & Puusaarella. Biisien välissä yleisöön kantautui tasainen aggregaatin pörinä. Sähköt olivat ilmeisesti käyneet vähiin, joten paikalle oli hommattu lisävirtaa.

Vaikka iltaan mahtui muutama kömmähdyksin, kuten tavattoman pitkiksi venyneet juomajonot ja Pahan Kaksosen vahvistimen hajoaminen, tämä ei vauhtia haitannut.

Näistä jälkimmäinen oli itse asiassa mukavan viihteellistä. Nimittäin sillä aikaa kun Le Roi -yhtyeen miehet kantoivat korvaavia vehkeitä lavalle, Rane Rautiainen improvisoi kitaristin ja basistin kanssa riemastuttavan Mites tässä oikein näin kävi -kappaleen. Yhtye esitti setissään myös uusia Ranelle tehtyjä biisejä, joita voinee määritellä termillä "Paha kaksonen goes Rajuilma". Solistin jäätävän kova karisma sulatti jälleen yleisön sydämet.

 

 

Syntwave-artisti Nightstopin aikaan yleisö lähti tanssiin mukaan ja sähkönsiniset valot valaisivat pimenevää iltaa. 80-luvun soundeja rockisti käsittelevän yhtyeen soittaessa isot sudenkorennot esittivät omaa performanssiaan lavan yllä.

Vuonna 2013 perustetun Nightstopin musiikissa yhdistyvät aerobic-tuntien pumppaavat rytmit, sekä synkät ja savuavat kadut suoraan 80-luvulta. Yhtyeen suosiosta kertoi lavan eteen jo hyvissä ajoin kerääntynyt yleisö.

 

 

 

Metsän, musiikin ja diy-hengen eli tee-se-itse asenteen lisäksi festivaalin teki raikkaaksi sen todella heterogeeninen yleisö. Paikalla oli kaiken ikäisiä ja henkisiä ihmisiä ympäri maakuntaa. Monella oli päällään niin ikään Laukaassa järjestettävän John Smith festivaalin paita tai huppari.


 

­Korppifestin FaceBook-sivuilla luvattiin sunnuntaina, että eilisin menestyksen takia festivaali uusitaan isolla todennäköisyydellä ensi vuonna. Toivon todella, että näin käy.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .