Laulaja-lauluntekijä Litku Klemetti listasi työnkuvansa – siihen kuuluu kirpputoreilla käyminen

Laulaja-lauluntekijä Sanna Klemetti – taiteilijanimeltään Litku Klemetti – tunnustautuu kirpputorien ystäväksi.

Hän kiertää kirppareita monestakin syystä.

– Se on mulle terapiaa ja liikuntamuoto. Kun käyn kirppiksillä, saatan ajella pyörällä ympäri Jyväskylää, ja silloin ajatukset lentävät.

– Tykkään vanhoista tavaroista. Ne inspiroivat, tuovat ärsykkeitä, vaikka en välttis ostaisikaan mitään.

Klemetin tapauksessa kirpputorit kytkeytyvät myös musiikin tekemiseen. Mutta se asetelma onkin mielenkiintoinen. Klemetti saattaa lähteä kirpputorikierrokselle saadakseen vastapainoa laulujen kirjoittamiselle – mutta usein juuri siellä hänelle syntyy oivalluksia, jotka siirtyvät kappaleisiin.

– Kun aika paljon vaan teen biisejä ja käyn toimistolla tekemässä hommia, kirpputoreilla jotenkin rentoutuu, kun selailee tavaroita.

– Viime vuonna listasin, mitä kaikkea kuuluu mun työnkuvaan. Siihen kuuluu myös kirpputoreilla käyminen. Sieltä saa ideoita, kun tekee lauluja.

Litku Klemetin linjastolla valmistuu jatkuvasti uutta musiikkia. On monta projektia, jotka kaikki ovat omissa vaiheissaan.

– Syksyllä äänitetään loppuun Reformi-levy. Biisit tein viime vuoden lokakuussa. Siitä tulee vähän anarkistinen, temaattisesti Juna Kainuuseen -levyn kakkososa, mutta vähän keksitty juttu. Asiat liittyvät aika paljon mun kylähulluna olemiseen pienellä paikkakunnalla ja niihin antipatioihin, jotka siihen liittyvät, mutta siitä tulee hauska levy.

Klemetillä on visio myös Reformia seuraavasta levystä. Hän sanoo säveltävänsä sitä jo.

– Siihen yritän tehdä paljon suorempaa musaa. Yritän tehdä hittejä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .