Lauri Tähkä lupaa rakastaa Jyväskylässäkin – jotain erikoista on luvassa, mutta mitä?

Uutta levyä äänittävä artisti sanoo lauluntekemisen olevan aina jännittävää leikkiä.

Aina meitä on siellä rakkahasti pidetty, Lauri Tähkä vastaa kysymykseen siitä millainen keikkapaikka Jyväskylä on.

Tähkä konsertoi joulukuussa Jyväskylän Paviljongissa yhdessä Anna Puun ja Tuure Kilpeläisen kanssa. Näistäkin hänellä on vain hyvää sanottavaa.

– Rakkaita ystäviä molemmat. Arvostan heitä suunnattomasti.

Tähkä lupaa, että keikalla tehdään jotain erityistä, mutta mitä se on, sitä hän ei itsekään vielä tiedä.

– Tulevat keikat ovat aina arvoituksellisia ja päiväkohtaisia. Mutta lupaan, että tunnelmaa ja rakkautta ei illasta puutu.

 

Tähkän kesäkuussa julkaistu Mä en pelkää -sinkku on pyörinyt Radio Iskelmän ykkösenä jo yli kymmenen viikkoa. Radio SuomiPopillakin se seisoo kirkkaimmalla korokkeella. Suosio ja listasijoitukset tulevat artistilla aina yllätyksenä. Vaikka menestystä toivoo, siihen ei voi luottaa.

– On aina yhtä jännää julkaista uusi biisi, uusi albumi tai nousta lavalle. Pelota ei mutta perhosia on vatsassa, 44-vuotias Tähkä sanoo.

Mä en pelkää -kappale on musiikillisesti aiempaa elektronisempaa Tähkää. Artisti sanoo kuitenkin, ettei sinkku vielä kerro mitään tulevan levyn kokonaisuudesta.

– Nyt vaan teki mieli tehdä tällainen kappale. Lauluntekeminen on leikkiä ja jos elektronisuus kuvaa leikkiä niin hyvä niin. Biisi on vahva sävellys ja teksti, joka myös kesti tuotannollisia irtiottoja.

 

Tähkän omalla levylautasella ovat viime aikoina pyörineet Princen, Phil Collinsin ja Chris Rean vinyylit. Spotifysta hän on ahminut Rihannaa, The Curea, Jay Z:aa ja U2:sta.

– Elän päivän kerrallaan. Tulevaisuus sisältää lauluja, jumppaamista, keikkailua, laiskottelua, albumin tekoa ja sen loppuun saattamista.

Jotain muutakin pinnan alla kuplii, mutta Tähkä ei halua avata suunnitelmiaan vielä.

– Niistä sitten lisää kun ovat ajankohtaisia.

 

Mutta palataan vielä Jyväskylän muistoihin.

Tähkä sanoo kaupungista löytyvän monta hyvää ystävää ja paljon hyviä muistoja.

– Kaikki keikat ovat olleet omanlaisia ja ainutlaatuisia. Hymyillen on saanut aina tulla ja lähteä teiltä. Joskus Revohkan kanssa tehtiin yllärikeikka jossain pienessä kapakassa ja olihan se aikamoinen ilta… Kerron Paviljongin keikalla sitten loput, Lauri Tähkä lupaa.

Pikkujoulucircus Jyväskylässä Paviljongissa lauantaina 1.12. Mukana Lauri Tähkä, Anna Puu ja Tuure Kilpeläinen & Kaihonkaravaani.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .