Lego Marvel’s Avengers

Lego-videopelien menestysresepti löytyi, kun Lego Star Wars ilmestyi vuonna 2005: otetaan tuttu viihdebrändi ja rakennetaan sen ympärille helppo ja hauska, koko perheelle sopiva toimintaseikkailu. Pelin käytössä olevat hahmot ja koko pelimaailma koostuu lego-palikoista, joita voi niin rikkoa kuin käyttää rakentamiseenkin. Lisäksi löytyy kaikenlaista kerättävää runsain määrin. Yhteistyöpelitila on aina mukana ja hauska kokemus. Lego-pelejä onkin lähes mahdotonta pelata hymyilemättä.

Sarjan tuorein edustaja Lego Marvel’s Avengers noudattaa kaavaa täsmälleen, mikä on enemmän kehu kuin moite. Pelaaja ei ylläty, vaan saa täsmälleen sitä, mitä odottaakin.

Tarinallisena lähtökohtana on käytetty kahta Marvel’s Avengers -menestyselokuvaa mutta myös Marvel-universumia yleisesti. TT Gamesin tyylitajua on pakko kunnioittaa. Siellä osataan pistää samaan peliin sekä parodia että kunnianosoitus.

Itsensä toistaminen ei ole taiteellisesti kunnianhimoista mutta nyt puhutaankin viihteestä. Mikäli Lego Marvel’s Avengers sisältäisi suuria uudistuksia, kuluttaja tuntisi itsensä pettyneeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.