Lemonator 27.10.2000

Larry Crane: laulu, kitara, Repo Lemon: kitara, Gary Salmi: basso, Kelly Ketonen: rummut.

Helsinkiläisnelikko Lemonator antoi näytteen soittotaidoistaan Lutakossa perjantaina. Väkeä oli kylmänä iltana vähän liikkellä, ja tämä näkyi myös konserttipaikalla. Tapahtumaa todistaneet 150 henkilöä täyttivät salin vain puoliksi.

Klubitunnelmaan päästin silti vaivatta, kun Lemonator aloitti The Waltz -levyn avausraidalla One last day. Takuuhitti oli oiva valinta sulattelemaan kylmän sään ja väljän tunnelman viilentämää yleisöä. Larry Cranen iloinen olemus toi mukavaa vaihtelua syksyn pimeyteen. Hyväntuulisuus välittyi yleisöön jo ensimmäisen kappaleen aikana, ja tästä eteenpäin settiä seurattiin hymynkare kasvoilla.

Keikalla kuultiin taattua Lemonator-powerpoppia. Mukana olivat mm. hitit Safe, California, I don´t want to live forever ja Not your game. Soitetut kappaleet vaihtelivat alkupuolen tuotannon räjähtävän rajuista ralleista uudempien levyjen rauhallisiin tunnelmiin. Kappaleiden tyyli ja tempo vaihtelivat tasaisin väliajoin niin että raikkaat energiavyörytykset säilyttivät tehokkuutensa.

Yhtye soitti tarkasti yhteen, varsinkin Gary Salmen ja Kelly Ketosen basso- ja rumputyöskentely oli saumatonta. Toisinaan ryhmä tuntui neutraaliudessaan soittavan hieman Helsinki-mentaliteetilla, mutta Larry Cranen positiivinen esiintyminen peitti alleen tällaiset pikkuseikat.

Normaalimittainen keikka tuntui harmittavan lyhyeltä. Varsinaisen setin lopettanut upea You stole my heart kasvoi hiljalleen mahtipontisuuteen, ja suorastaan pakotti yleisön vaatimaan encorea. Kahden kappaleen lopetusrutistuksessa viimeisenä kuultiin Lemonatorin ensimmäinen suuri hitti Superb.

Tällaisen keikan jälkeen jälkeen allekirjoittanut ei voi kuin ihmetellä miksi Lemonator ei ole suositumpi yhtye. Luulisi tällä asenteella ja biisintekokyvyllä mainetta ja mammonaa löytyvän enemmänkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.