Leuanvedon keuruulainen kuningas Joonas Mäkipelto on ME-kunnossa

Keuruulais-salolainen palomies ja leuanvetäjä Joonas Mäkipelto on jälleen niittänyt menestystä.

– Tosiaan. Oli nämä historian ensimmäiset leuanvedon MM-kisat niin voitin 90 kilon sarjan. Vedin MM kisojen kovimman tuloksen 57 leukaa, joista kolme hylättiin. Eli tulos oli 54 hyväksyttyä leukaa.

– Olen tyytyväinen, vaikka ei tullutkaan ennätystä. Tavoite oli vetää 65 leukaa. Olen sen monta kertaa saavuttanut treeneissä ja se on lähempänä normaalitulostani. Mutta ensi syksynä on mahdollisuus kokeilla SM-kisoissa taas uudestaan, Joonas Mäkipelto kertoo.

Mäkipellon sarjassa M90 toiseksi tullut Janne Savonen hävisi Keuruun Haballe selvästi (42 vetoa).

– Tällä hetkellä olen paremmassa leuanvetokunnossa kuin koskaan, jos puhutaan pitkistä vedoista. Mutta toistomäärät eivät ole kehittyneet niin kuin olen ajattelut. Yritän vielä ME-tulosta, kunhan saan varmuuden, mikä leuanvetoennätystä olisi sopiva rikottava, eli missä saisin parhaan mahdollisen tuloksen.

MM-kisoissa tehtiin kaksi ME:tä: M60-sarjassa Heikki Messo (49) ja N50-sarjassa Aivika Kullas (44).

Nuorena Joonas Mäkipelto hiihti kilpaa Keuruun Kisailijoissa ja harrasti myös pyöräilyä ja soutua. Hiihdossa hän saavutti toistakymmentä Keski-Suomen mestaruutta ja oli SM-kisoissa kolmesti kymmenen parhaan joukossa. Armeijassa hän saavutti sotilaiden 5-ottelun SM-kullan. Menestystä on tullut myös esimerkiksi Lohjan Suursouduissa ja Kalevan Kierroksella.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .