LittleBigPlanet: Visit Finland Tarsier Studios

Tämä juttu koskee noin vuosi sitten käsikonsoli Vitalle ilmestyneen LittleBigPlanetin yhtä ainoaa kenttää. Parisen viikkoa sitten saapui ladattavaksi tuli noin 6–7 minuuttia kestävä taso nimeltään Visit Finland.

LittleBigPlanetin perusideoista ehkä tärkein on, että tasoja voi rakentaa ja pistää yleiseen jakeluun kuka tahansa. Homman erikoisuus on siinä, että tällä kertaa kenttä on syntynyt Playstationin ja Matkailunedistämiskeskusten yhteistyönä. Visit Finlandin on tarkoitus houkutella ulkomaalaisia turisteja vierailemaan maassamme. Joten sympaattinen Sackboy seikkailee suomalaismaisemissa.

Säkkipoika nähdään perinteisissä maalaismaisemissa, metsässä, lumella ja jäällä, merellä ja saaristossa sekä Helsingissä. Mukana on myös konkreettisia ja selkeästi tunnistettavia nähtävyyksiä, joista annetaan lyhyesti lisätietoa. Kännykkä ja joulupukki pajoineen löytyvät nekin.

Idea on mainio ja hyvin toteutettu. Tätä kannattaa harrastaa laajemminkin. Miten olisi virtuaalinen Suomi Minecraftiin? Tuskin Visit Finland turistivyöryä aiheuttaa, mutta Suomi-brändille se voi tehdä vain hyvää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.