Lomamatkan Classic-tv-kanava vei matkalle menneisyyteen – ja jätti jälkeensä korvamadot

Lomailin Israelissa kun armoton nuhakuume kaatoi minut punkkaan. Vaikka kuinka olisi tehnyt mieli kierrellä Tel Avivia, melkein 39 asteen kuume muutti suunnitelmat. Lomailu vaihtui potemiseksi.

Jossain unien välissä avasin hotellihuoneen television. Kanavana oli eurooppalainen Vh1 Classic, joka soitti pääsääntöisesti vanhoja hittejä. Välillä teemana olivat 80-luvun hitit, sitten ysärit ja ajoittain näiden yhdistelmä. Ilahduttavasti kanava ei sisältänyt tympeitä juontoja, eikä toistuvia mainoksia.

Olen elänyt nuoruutta 80–90-luvuilla, joten biiseistä moni oli tuttu. Osan olin yrittänyt aktiivisesti unohtaa.

Nuhakuume, vieras kaupunki ja israelilaiset kuumelääkkeet, joiden ainesosat kuulostivat melkein laittomilta, olivat omiaan sekoittamaan potilaan mielen. Sitä kun herää hikisenä ja kuumeisena maailmaan jossa Britney Spears voivottelee nenä-äänellä, joku poikabändi tanssii yhtenevissä asuissa ja Cher pukeutuu postimerkin kokoisiin vaatteisiin, tulee useaan kertaan ihmetelleeksi ”missä minä oikein olen” ja ”miten täältä pääsee pois”.

Nyt loma on takana ja kuume hellittänyt. Korvamadot ovat tiukassa. Hyräilen toistuvasti muun muassa Whamin, Gloria Estefanin ja Spice Girlsin hittejä. Tuntuu siltä kuin Israelin sijaan olisin lomaillut menneisyydessä. Onneksi reissusta ei tarttunut korvamadon ohessa muita nuoruuden riesoja kuten finnejä ja pakottavaa tarvetta syljeskellä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .