Lordin elokuva tulee ensi-iltaan tänään

Sataa ja vihmoo. Märkää ja lumista. Tavallinen talvipäivä Oulussa. Tai ei ihan. Ilmassa leijailee jotain ylimääräistä. Jännitystä? Odotusta? Ellei peräti kauhua? Kyllä, sillä Lordin Dark Floors -elokuvan maailman ensi-ilta alkaa Raksilan jäähallissa iltakahdeksalta. Siihen asti jäähallissa käy kalske, jotta kaikki on valmista esitykseen, jollaista Oulussa ei vähään aikaan ole nähty eikä kuultu.

Illalla tuore elokuva näytetään yleisölle loppuunmyydyssä jäähallissa jättimäiseltä valkokankaalta. Ihmisiä on tulossa lähes neljätuhatta. Mukana elokuvan ulkomaalaiset tähdet Noah Huntely (Ben) sekä Dominique McElligot (Emily). Päätähti on kuitenkin Mr Lordi bändeineen.

Ennen ensi-iltaa pidetyssä tiedotustilaisuudessa koko bändi kihisi tyytyväisyyttään. Kukaan ei myöntänyt jännittävänsä, sillä päätavoite on täytetty: elokuva on juuri sellainen kuin tekijät sen haluavat olevan.

- Kuka tekisi musiikkia, joka ei kuulosta hyvälle omiin korviin. Sama pätee tässä. Ensin on miellytettävä itseään, silloin muiden arvostelulla ei ole suurta merkitystä, Lordi sanailee.

Bändin kosketinsoittaja Awa myöntää sentään, että paljon on tullut lyhyessä ajassa. Ehkäpä juuri siksi Awan öitä ovat siivittäneet muutamat painajaiset.

- Kaikki on tapahtunut kovin nopeasti. Ensin euroviisuvoitto ja nyt tämä. Ehkä seuraavaksi alan presidentiksi, Awa huvitti kymmenpäistä toimittajalaumaa. Sitä, minkä maan presidentiksi Awa aikoo, ei hän ollut vielä päättänyt.

Lordille elokuvan valmistuminen on unelmista suurin. Kuten se on myös ohjaajalle Pete Riskille. Rovaniemeläismiehet tekivät sen, mistä olivat lapsesta asti haaveilleet.

- Tätä ei voi edes verrata euroviisuvoittoon. Se vain tapahtui, se ei ollut unelma. En edes vertaisi näitä kahta asiaa keskenään, Lordi naurahti asiaa kysyneelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.