Lost Planet 3 – Spark Unlimited

Kaukaiselle jääplaneetalle sijoittuva toimintaseikkailu Lost Planet 3 alkaa niin heikosti, että pelaaminen on loppua lyhyeen. Onneksi ensivaikutelma pettää, sillä kyseessä on pitkä ja vaiherikas peli, joka paranee edetessään.

Pelissä suuryrityksen työmies joutuu pohtimaan tekojaan suuressa mittakaavassa. Eteneminen kattaa taisteluita planeetan rapumaisia hirviöitä vastaan, suuren mecha-robotin ohjaamista ja alueiden vapaata tutkimista. Myös sivutehtävät ja hahmonkehitys kuuluvat asiaan.

Noin 20 tunnin läpipeluu herättää sekavia ajatuksia, sillä jokaiselle tehokkaalle hetkelle tuntuu löytyvän tylsä vastakohtansa. Kaiken kaikkiaan pelirytmin terävöittäminen ja turhan täytteen leikkaaminen olisivat tehneet hyvää, sillä pohjimmiltaan pelimekaniikka on laadukas.

Myös tyylittely miellyttää: kauniit, jylhän syvänsiniset scifi-maisemat ja amerikkalainen kantrimusiikki sopivat yhteen yllättävän hyvin.

Energiakriisistä, rakkaudesta ja ihmisen paikasta maailmankaikkeudessa ammentava tarina on puolestaan perin kiinnostava, mutta valitettavasti kerrontatapaa vaivaa liika poukkoilu ja suoranainen kömpelyys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.