Lounaispuistossa polkaistaan kesä käyntiin rivitanssilla ja kantrilaululla

Jokavuotinen, Jyväskylän kulttuuripalveluiden räätälöimä tapahtumasikermä Lounaispuiston kesä polkaistaan keskiviikkona käyntiin rivitanssilla ja kantriyhteislaululla. 2008 perustettu jyväskyläläinen kantribändi Grainville Train virittää soittimensa Amerikan kantrirokkiin ja Grainville Line Dancers -tanssijat johdattavat yleisön rivitanssin saloihin. Tapahtumassa lauletaan myös yhteislauluna kantrihenkistä kappaleita.

Perjantaina Lounaispuistossa puolestaan ratkotaan taiteellisia pähkinöitä koko perheen minifestareilla.

Lounaispuiston kesän tapahtumakokonaisuuden rungon muodostavat Jyväskylän kulttuuripalveluiden järjestämät Lounalaulut-yhteislaulutilaisuudet ja kulttuuripalveluiden ja Keski-Suomen Tanssin Keskuksen Puistotanssit. Ensimmäiset puistotanssit pidetään juhannusviikon tiistaina jolloin tanssijat Lotta Terävä ja Eetu Laitinen antavat työpajassa paritanssiopetusta kokkojuhlaan. Tanssit sisältävät sekä vuorovaikutteisen että esityksellisen osion.

Puistotansseissa nähdään kesällä myös kaupunkitanssijaksi valitun Taru Miettisen esitys ja tanssitaiteilija Terhi Kuokkasen Kesä-soolo.

Puistossa järjestetään kesällä myös Suuri maalaustapahtuma ja Lasten Lystin -avaustapahtuma. Lounaispuiston kesän päättää leffapiknik kun puiston hämärtyvässä illassa nautitaan eväitä Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon 2018 voittaneen japanilaisen Shoplifters – Perhesalaisuuksia seurassa. Leffapiknik toteutetaan yhteistyössä Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa.

Maksuttoman ohjelman lisäksi Lounaispuisto on tapahtumapaikka heinäkuisille Jyväskylän Kesän Puistojuhlille ja elokuiselle Wine Garden -tapahtumalle. Puistojuhlissa esiintyvät muun muassa Vesta ja Pyhimys. Olut Satama tiimin luomassa Wine Garden tapahtumassa esiintyvät Osmo Ikonen & Jyväskylä Big Band ja Virta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .