Luomukauneus on amatööreille

Kauneusklinikka Tiina Jylhä on tuttu juttu, josta ei suurta lukua kotimaiseen tv-historiaan jää. Tänään alkava Kauneusklinikka Rand Rusher jatkaa samoilla linjoilla, joskin mahtipontisemmin ja ammattimaisemmin. Aikamoista puuhasteluahan ne Jylhän touhut ovat.

Rand Rusher tekee työtään Hollywoodissa. Miehen tehtävä on saada naiset näyttämään hyvältä, keinoilla millä hyvänsä. Osa asiakkaista on ihan oikeita tähtiä, selvästi suurempi osa haluaisi olla tähti.

Touhu on vähintäänkin pimeää ja jopa surullista. Aloitusjaksossa Rand saa vieraakseen tosi-tv-sarjasta OC:n täydelliset naiset tutun Jeana Keoughin. Varsinainen asiakas on Jeanan tytär, jolle pitää saada turpeammat huulet synttärilahjaksi. Joopajoo.

Kauneusklinikka Rand Rusher
Liv klo 21.30

Itäblokin uho ja tuho

Kylmä sota oli täydessä käynnissä, mutta kilpakumppani Yhdysvallat oli kärsinyt tappion Vietnamin sodassa, ja Watergate tahrasi maan johdon mainetta. Etykin kolmanneksi vaiheeksi kutsuttu huippukokous järjestettiin Helsingin Finlandia-talossa heinä- ja elokuun vaihteessa vuonna 1975.

Kokoukseen saapui itsevarma Leonid Bresnev, joka tuntui maailman mahtavimmalta mieheltä. Kuitenkin jo 16 vuoden kuluttua kommunistivalta oli murtunut.

Kuusiosaisessa dokumenttisarjassa tarkastellaan niitä ilmiöitä ja tapahtumia, jotka hajoamisprosessia jouduttivat. Miksi romahdusta ei voitu nähdä edeltä käsin?

Dokumentin keskiössä ovat isä ja tytär, jotka kertovat lähihistoriasta omasta näkökulmastaan. Mukana on myös muita tavallisten ihmisten kertomuksia.

Historiaa: Hyvästi toverit!
TV1 klo 19.00

Puheenvuoro presidentille

Seuraavasta Suomen presidentistä tiedetään jo nyt ainakin yksi asia: hän on pätevä tv-esiintyjä. Sillä jos ei ole, hänestä ei tule presidenttiä. Presidenttiehdokkaat Paavo Lipponen, Sauli Niinistö, Timo Soini ja Paavo Väyrynen keskustelevat MTV3:lla taloudesta ja työstä. Juontajana toimii Peter Nyman, mutta keskustelussa on mukana myös useita elinkeinoelämän edustajia. Välillä tuntuu siltä, että maailmassa ei enää mitään muuta oleellista ole kuin talous.

Ohjelmassa kysytään, millaisessa maailmassa elämme uuden presidentin Suomessa? Mitkä ovat talouden kasvun avaimet ja miten arvostamme työntekoa?

Presidentti työhaastattelussa - elinkeinoelämä haastaa ehdokkaat
MTV3 klo 17.30

Nuori katoaa omaan kotiinsa

Miksi nuori katoaa mustaan aukkoon, jossa elämä pelkistyy neljään seinään, tietokoneeseen, sänkyyn ja ikkunaan? Toimittaja Juha Portaankorvan ohjaama Silminnäkijä-ohjelma Kotini on hautani kertoo kahden nuoren naisen riipaisevan tarinan. Syrjäytyneitä nuoria on jo pienen kaupungin verran, eli 50 000. Heistä kasvava joukko katoaa kaiken yhteiskunnallisen avun ulkopuolelle. Nuorten ongelmat ovat siirtyneet kadulta kaihtimien taakse.

Kotiin hautautuneen nuoren viimeinen oljenkorsi on etsivä nuorisotyö. Kaikki poliittiset ryhmät ovat kannanotoissaan yhä enemmän huolissaan syrjäytyneistä nuorista. Kuitenkin käytännön toimet vievät paikoin jopa huonompaan suuntaan.

Silminnäkijä: Kotini on hautani
TV2 klo 22.05

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.