Lutakko Liekeissä 11.8.2007

Toista kertaa järjestetty Lutakko Liekeissä -festivaali onnistui erinomaisesti. Bändikattaus oli mielenkiintoinen ja tuhannen kävijän yleisömäärä ylitti roimasti odotukset. Raskaanpuoleisen esiintyjäkaartin kirkkaimmiksi tähdiksi osoittautuivat punkbändit.

Norjalaisen Death Is Not Glamorousin peruskaavan hc-punk ei itsessään tehnyt lähtemätöntä vaikutusta, mutta bändin lava-akti sitäkin enemmän. Pojat eivät pysyneet sekuntiakaan paikallaan, vaan kiukkuista punkkia alleviivattiin raivokkaalla joraamisella. Kutkuttavimmat hetket syntyivät aina, kun laulaja Christian hyppäsi yleisön mukaan mosh pittiin. Yrittipä yleisö kannatella laulajaa käsilläänkin miehen yrittäessä itse laulaa biisiä.

Samalla intensiteetillä yleisöä villitsi myös indiepunkryhmä We Are The Physics, jonka lavashow oli aivan mieletön. Hauskoja biisejä täydensivät nokkelat välispiikit. Hykerryttäviä hetkiä seurasi bändin laulaja-basistin tempauksesta hypätä yleisön joukkoon ja lykätä basso pahaa-aavistamattoman tytön kaulaan miehen jatkaessa matkaa. Lopuksi bändi täräytti ehkä maailman lyhyimmän encoren. Biisin kesto oli noin puoli sekuntia.

Illan parhaimpiin esityksiin lukeutui myös Rytmihäiriö. Laulunsa puolesta bändiä voisi luulla hc-punkiksi, mutta erittäin teknisen, heviin vertautuvan musiikkinsa puolesta bändissä riitti seurattavaa metallifaneillekin. Rytmihäiriön aikana ulkolavan edessä nähtiin yksi illan komeimmista moshpiteistä.

Nyt tuli sekin todistettua livenä, että Sallasta tulee erittäin kauniita naisia, mutta muutoin kohuttu rocktrio Stalingrad Cowgirls ei vielä tehnyt vaikutusta. Tyttöjen jee jee -rock oli vielä kovin hiomatonta, ja vaikka laulaja Enni vikittelikin yleisöä hemaisevilla jutuillaan, oli lavarutiinissa vielä toivomisen varaa. Kova suoritus silti 17-18-vuotiailta.

Yksi pääesiintyjistä oli 22 Pistepirkko, mutta bändin introvertti rockfiilistely ei liiemmin saanut väkeä innostumaan. Bändi kyllä veti porukan mielenkiinnon, jolloin samaan aikaan klubilla soittaneella hc-ryhmä Turn The Tidella oli epäkiitollinen tehtävä esiintyä lähes tyhjälle salille.

Ulkolavalla illan päättänyt Lapko veti juuri niin tyylikkään keikan kuin saattoi odottaakin. Pimennyt ilta toi myös päälavan valot oikeuksiinsa. Ne värittivät Ville Maljan korkeuksista tajuntaan porautuvaa laulua. Bändin teatraalista meininkiä rikkoivat jonkin verran tekniset ongelmat, mutta kaikkiaan Lapkon keikka oli yksi parhaista kotimaisista illan aikana.

Metallijuntturat Obscurant, Ajattara ja Before The Dawn heittivät kukin keikkansa tyypillisellä pidätellyllä raivolla. Musiikki toimi kuin junan vessa, mutta lavaenergiassa metallimiehet jäivät punkkareista. Kovimman mättösetin veti Deathchain. Hirmuisen myräkän ukot järjestivät vielä iltapuhteiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.