Lutakonaukiolle uusi musiikkifestivaali elokuussa

Osuuskauppa Keskimaa järjestää Jyväskylän Lutakonaukiolla 21.–23. elokuuta uuden musiikkifestivaalin. KeMut eli Keskimaan Musiikkijuhlat keskittyy aloituspäivänään elektroniseen tanssimusiikkiin eli EDM:ään: perjantain pääesiintyjänä on kanadalainen DVBBS. Myös tässä kuussa uuden Versus-albumin julkaiseva kotimainen hip hop -artisti Mikael Gabriel on perjantain esiintyjien joukossa.

Lauantain ilmaistapahtumassa esiintyvät muun muassa Arja Koriseva sekä festivaalia varten "paikallisista huippuartisteista koottu Keski-Suomi All Stars -bändi". Maksullisessa iltakonsertissa nähdään ainakin Eppu Normaali ja Lauri Tähkä.

Sunnuntaina vietetään vielä perhepäivää, jolloin esiintyvät Satu Sopanen Tuttiorkestereineen ja Satin Circus.

Lisää ohjelmistoa paljastetaan myöhemmin.

KeMut on yksi Keskimaan 100-vuotisjuhlavuoden päätapahtumista. Tämä näkyy Keskimaan toimialajohtaja Pasi Kuneliuksen mukaan myös lippujen maltillisissa hinnoissa.

– Olemme valmistelleet tätä jo jonkin aikaa, vaatiihan tämän kokoluokan tapahtuma valmisteluja. Tiiviisti tämä vuosi on pistetty asioita läjään ja laskettu, miten tällainen festivaali järjestetään. Meillähän ei hirveästi tällaisesta ole kokemuksia, tämä on uusi aluevaltaus meille, Kunelius kertoo.

Keskimaan tavoitteena on Kuneliuksen mukaan ehdottomasti saada tapahtumalle jatkoa myös ensi vuonna.

– Suomipop, rallit ja kaikki muut tapahtumat Lutakonaukiolla ovat osoittautuneet menestyksekkäiksi. Liian usein kyseinen aukio on kuitenkin tyhjillään. Mitä enemmän sinne saadaan toimintaa, niin sitä paremmin meidänkin toimialamme eli matkailu- ja ravitsemuskauppa tässä kaupungissa voi.

Yleisötavoitteen Kunelius on asettanut kunnianhimoisesti.

– Näen sieluni silmin Lutakonaukion kumpanakin iltana aivan täynnä ihmisiä. Joku huhu kiiri, että siihen mahtuu 10 000 ihmistä. Siihen me pyrimme.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .