Mäntti menestyy radioasemalla

Uusi amerikkalainen komediasarja Free Radio on se(kin) selvää sukua Konttorille. Kyse on työpaikka- ja myötähäpeähuumorista ilman taustanaurua. Käsivarakamera menee lähelle ihmistä, ja dialogi tuntuu enemmän tai vähemmän improvisoidulta. Paras yhdistävä tekijä on, että myös Free Radio on hauska.

Kun radioasema menettää suosikkijuontajansa, työharjoittelija Lance (Lance Krall) joutuu paikkaamaan häntä. Lance on idiootti, mutta kun kansa rakastaa häntä, nuori mies saa oman aamuohjelman. Lance työpari, Anna (Anna Vocino), edustaa järjen ääntä.

Kuvitteellisessa radio-ohjelmassa vierailee ihan oikeita tähtiä esittämässä itseään. Ensimmäisen jakson julkkis on näyttelijä Kiefer Sutherland.

Free Radio
TV2 klo 20.30

Valtakunta poikalapsesta

Sarjasta Arkistojen salat nähdään kymmenen uutta jaksoa. Ensimmäisessä aiheena on filmitähti Grace Kellyn ja Monacon ruhtinas Rainierin "vuosisadan häät" vuonna 1956. Median kiinnostus oli valtava, ja dokumentti paljastaa kiinnostavia yksityiskohtia arkistopätkistä, jotka leikattiin pois virallisista tv-lähetyksistä.

25-vuotias Oscar-palkittu kaunotar oli kuin kotonaan kameroiden edessä. Häät olivat tärkeä tapahtuma Monacolle, joka sai paljon myönteistä julkisuutta. Taustalla oli myös vakavampi huoli. Ellei ruhtinas saisi poikalasta kruununperijäksi, kääpiövaltio siirtyisi Ranskan protektoraatiksi.

Arkistojen salat:
Monacon häät
Yle Teema klo 21.00

Lukeminen kannattaa ilman asuntoakin

Kahdeksanosainen Sundholmin lukupiiri on erilainen kirjallisuus- ja kulttuuriohjelma. Ja silti monessa mielessä perinteinen. Tässäkin ohjelmassa puhutaan kirjoista vakavamielisesti.

Erikoista on se, että Sundholmin lukupiirin jäsenet ovat kööpenhaminalaisia laitapuolen kulkijoita ja kodittomia. Näin kirjoihin saadaan näkökulma, joka on kovin erilainen kuin keskiluokkaisella kulttuurin suurkuluttajalla. Tänään keskustellaan norjalaisen Tomas Espedalin teoksesta.

Sundholmin lukupiiri
FST5 klo 20.00

Baletissa pärjää vain tosimies

Kolmeosainen reality-vaikutteita saanut dokumenttisarja Baletti on kivaa nähdään uusintana. Sarjan tähtiä ovat lapset Rasmus, Anton ja Emma, jotka kaikki tanssivat Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa. Mukana on siis kaksi poikaa, vaikka yleinen käsitys baletin harrastajien naisenemmistöstä aivan totta onkin.

Paitsi että baletti on kivaa, se on myös kovaa. Päivät ovat pitkiä ja harjoitukset vaativia.

Baletti on kivaa
TV1 klo 21.00

Keskusteluohjelma vaihtoi tv-kanavaa

Ylen kanavauudistukseen tottuminen vie aikansa. Pienen ikuisuuden TV2:lla pyörinyt keskusteluohjelma Inhimillinen tekijä on tästä illasta eteenpäin TV1:n valtteja.

Muodoltaan ohjelma vaikuttaa tutulta. Anne Flinkkilä vetää vakavamielisiä ja intiimeitä keskusteluita ihmiselämän suurista teemoista.

Tänään aiheena on erävoitto syövästä. Ohjelmassa vierailee muun muassa kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta, joka kertoo, miten syöpäuutinen vaikutti hänen elämäänsä. Erityisen vaikeaa on kertoa syövästä läheisille.

Inhimillinen tekijä
TV1 klo 22.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.