Möllit

Jyväskyläläinen Zaibatsu Interactive sekä Ylen Pikku Kakkonen ja Buu-klubben ovat julkaisseet yhdessä lastenpelin Möllit. Iloisen värikkään pelin tarkoituksena on kannustaa lapset oppimaan ja tekemään yhteistyötä.

Videopelikokemusta on takana nelisenkymmentä vuotta, mutta aluksi olin hämilläni: mitä tässä oikein pitää tehdä? Ilmeisesti pelaajaa kannustetaan kokeilemaan tarkoituksella. Homman juju selvisi muutamassa minuutissa.

Neljä pallomaista värikästä mölli-olentoa pitää kuljettaa kentän läpi sormella opastaen. Matkan varrella on erilaisia portteja ja muita esteitä, joiden tarkoitus ja toimivuus selviää yrittämisen ja erehtymisen kautta.

Möllien koolla, nopeudella ja voimilla on eroja, joten on tärkeää käyttää oikeaa mölliä oikeassa paikassa. Hauskin jippo on, että jokaista mölliä voi raahata samanaikaisesti. Näin samaa kenttää voi selvittää parikin pelaajaa samanaikaisesti. Tosin sormia mahtuu älylaitteen ruudulle vain rajallinen määrä.

Vaikka kyse on lastenpelistä, se sopii myös aikuiselle. Mitä parhainta, Möllit sopii lapsen ja aikuisen pelattavaksi yhteistyössä samanaikaisesti. Hinta/laatu-suhde ei voisi parempi olla, sillä Möllit on ladattavissa ilmaiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Jyväskyläläinen pariskunta rakensi uskomattoman talon ilman lainaa ja vakituista työtä – katso kuvasarja

80-vuotias Juhani Heikkinen on raviradan teräsmies, jota tottelevat niin hevoset kuin koirat – mutta kissa on vain kissa

Puistojuhlien esiintyjiin täydennystä: Yhteisalbumin julkaisijat ja tuore kahden Emman voittaja

70 vuotta täyttävä järjestökonkari Mirja Huovinen vaalii urheilun tasa-arvoa ja lasten innostamista liikunnan pariin – "Ilolla katson tätä päivää"

Oman kylän kulttuurimies Tapio Piilo saa arkiston Multian kirjaston kotiseutukokoelmiin

Jyväskyläläinen metalliyhtye Lost Society vaihtaa rumpalia uuden albumin julkaisun kynnyksellä

Jyväskylä Sinfonia kävi kouluissa todistamassa, ettei klassinen musiikki ole tylsää – näin komeasti soi Finlandia sählypallolla

Jyväskyläläinen lääkäri Anni Saukkola lähti vastaiskuun huuhaata vastaan – pyrkii dialogiin, vaikka mustasalva- ja hopeavesi-jutuista meneekin "kuppi nurin"

Kolumni: Pessimisti pettyy aina ja nauttii siitä – mahtaa olla melkoinen taakka jatkuvasti pohtia, miten jokin menee kohta pieleen

Katso seitsemän poimintaa Tukholman huonekalumessujen osastoilta: keväisiä värejä ja uusia muotoja, myös vastuullisuus näkyi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.