Möllit

Jyväskyläläinen Zaibatsu Interactive sekä Ylen Pikku Kakkonen ja Buu-klubben ovat julkaisseet yhdessä lastenpelin Möllit. Iloisen värikkään pelin tarkoituksena on kannustaa lapset oppimaan ja tekemään yhteistyötä.

Videopelikokemusta on takana nelisenkymmentä vuotta, mutta aluksi olin hämilläni: mitä tässä oikein pitää tehdä? Ilmeisesti pelaajaa kannustetaan kokeilemaan tarkoituksella. Homman juju selvisi muutamassa minuutissa.

Neljä pallomaista värikästä mölli-olentoa pitää kuljettaa kentän läpi sormella opastaen. Matkan varrella on erilaisia portteja ja muita esteitä, joiden tarkoitus ja toimivuus selviää yrittämisen ja erehtymisen kautta.

Möllien koolla, nopeudella ja voimilla on eroja, joten on tärkeää käyttää oikeaa mölliä oikeassa paikassa. Hauskin jippo on, että jokaista mölliä voi raahata samanaikaisesti. Näin samaa kenttää voi selvittää parikin pelaajaa samanaikaisesti. Tosin sormia mahtuu älylaitteen ruudulle vain rajallinen määrä.

Vaikka kyse on lastenpelistä, se sopii myös aikuiselle. Mitä parhainta, Möllit sopii lapsen ja aikuisen pelattavaksi yhteistyössä samanaikaisesti. Hinta/laatu-suhde ei voisi parempi olla, sillä Möllit on ladattavissa ilmaiseksi.