Maailman paras Alivaltiosihteeri

Huumoriryhmä Alivaltiosihteeri on suomalaisen huumorin legenda. Alivaltiosihteerin televisio-ohjelma yhdistää sanaleikit, puujalkahuumorin ja musiikin.

Sarjan aloittaa Kikan biisi Edes yhden kerran vuoden 1986 Hittimittarista. Muita biisejä ei ole onneksi valittu niiden tahattoman koomisuuden vuoksi. Musiikkivideon alalaidassa nähdään hauskaa triviatietoa, esimerkiksi siitä, mitä kaikkea "kikka" tarkoittaa.

Alivaltiosihteerin Pasi Heikura, Jyrki Liikka ja Simo Frangén ovat elävä todiste siitä, että aina ei tarvitse muuttua ja kehittyä. Yksi hyvä vitsi voi kestää vuosikymmeniä.

Alivaltiosihteerin
televisio-ohjelma
TV2 klo 20.45

Kieltolaki, mikä ihana tekosyy

HBO:n komean ja huolella tehdyn epookkidraaman Boardwalk Empire takana ovat elokuvantekijä Martin Scorsese ja muun muassa Sopranosia tehnyt tuottaja-käsikirjoittaja Terence Winter. Tämä nostaa odotukset korkealle, mutta ne myös lunastetaan.

Tapahtumapaikka on kieltolain aikainen Atlantic City. Kaupunkia johtava Nucky Thompson (Steve Buscemi) on umpikiero ja ahne poliitikko, vaikka muuta esittääkin. Päähenkilöitä on lukuisia muitakin, ja useimmat heistä ovat muutakin kuin vain roistoja tai sankareita.

Viinaa virtaa Atlantic Cityyn Kanadasta. Kieltolaki ei raitista kansaa, vaan paremminkin päinvastoin. Sivutuotteena syntyy amerikkalainen järjestäytynyt rikollisuus.

Boardwalk Empire
TV2 klo 21.00

Urheilija on myös ihminen

Uudessa sarjassa Urheilukatu 2 tutustutaan urheilijoihin uudella tavalla ja kurkistetaan kulissien taakse. Millaisia ihmisiä huippu-urheilijat oikeastaan ovat? Millaista elämää he elävät ja mikä heille on tärkeää? Lisäksi Urheilukatu 2 esittelee urheilun ja liikunnan uusimpia trendejä sekä ilmiöitä. Yle Urheilun tutut kasvot Inka Henelius ja Kristiina Kekäläinen kohtaavat urheilijoita ympäristössä, jossa kamerat eivät aiemmin ole olleet. Ensimmäisenä tutustutaan pikaluistelija Mika Poutalaan, joka puhuu avoimesti uskostaan. Lisäksi saamme tietää mikä on Katja Ståhlin rakkain urheilulaji.

Urheilukatu 2
TV2 klo 19.05

Nörttiveteraani etsii rakkautta

Tapio Piiraisen käsikirjoittama ja omaama Kotikatsomo-elokuva Punainen nauha kertoo veroviraston tylsästä mikrotukihenkilöstä (Kai Lehtinen), joka kaipaa rakkautta. Kun mies kohtaa työpaikallaan naisen (Maija Junno), jolla on hiuksissa punainen nauha, elämä muuttuu perusteellisesti.

Punainen nauha on perisuomalainen tragikomedia, josta ei löydy pisaraakaan Hollywoodia. Piiraisen mielestä elokuvaa ei saa valaista liikaa, koska ihmiselämäkään ei kovin valoisa ole. Parhaimmillaan Punainen nauha koskettaa ja naurattaa samanaikaisesti.

Kotikatsomo: Punainen nauha
TV1 klo 21.05

Palkittavana tv-vuoden huiput

Kultainen Venla -kilpailussa palkitaan vuoden 2011 parhaat televisio-ohjelmat ja niiden tekijät. Tänä vuonna palkinnon saa myös paras käsikirjoittaja. Lisäksi vuoden näyttelijä-palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa sekä mies- että naisnäyttelijälle. Suoran lähetyksen juontavat Mikko Leppilampi ja Heikki Paasonen.

Kultainen Venla
MTV3 klo 19.30

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Marko Ahosen tärpit: Bar Bahan – tanssin jos huvittaa on kuin Tel Avivin Sinkkuelämää

Mökki Jyväskylän keskustan kupeessa sijaitsevassa siirtolapuutarhassa on oma pieni piilopaikka, jonne vieraatkin ovat tervetulleita – tästä tiedät, voitko astua porteista sisään

Ville Kuhmonen kunnosti vuosimallin 1955 Zetor-traktorin uuteen loistoon – "Purin tämän yhteen mutteriin saakka"

Marko Ahosen tärpit: Richard Nixonin mielenkiintoinen tarina kerrotaan neliosaisena dokumenttisarjana

Vanhat kuvat: Korpilahden poliisit hajuetäisyydellä pontikankeittäjistä – Moksissa mäskit maahan ja tuotantolaitos palasiksi

Marko Ahosen tärpit: Deadpool ei välitä tippaakaan siitä, mikä on korrektia ja hyvää käytöstä

Marko Ahosen tärpit: Ruotsalaisdraama Mansikkamaa kertoo herkästi nuoresta rakkaudesta

Jyväskyläläinen Janne Tuunanen kansainvälisesti kehutun ruokakulttuurikirjan kuvaajana: ”Ruuan laitto on mielestäni täydellinen yhtälö taidetta ja käytännöllisyyttä”

Tee hyvä hakemus, niin tämä bändi soittaa luonasi yksityiskeikan ilmaiseksi

Marko Ahosen tärpit: Dokumenttielokuva Leftover Women kertoo Kiinasta uudenlaisesta näkökulmasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.