Maanantai 7.11. elokuvat

300

Okei, Zack Snyderin ohjaama historiallinen toimintadraama 300 (2006) on ihan silkkaa pintaa ja silmäkarkkia. Elokuva on aika tomppeli, ja se pelaa kohtuuttoman paljon väkivaltakortilla. Eikä hetero saisi puolialastomista lihaksikkaista miehistä näin paljoa innostua. Mutta kun 300 nyt sattuu olemaan niin ultra-cool, että en sille mitään voi. Lähinnä fantasiamaisissa virtuaalilavasteissa kuvattu elokuva kertoo siitä, miten 300 spartalaista sotilasta käy Thermopylain solan taistelussa valtavaa ylivoimaa vastaan. Elokuva perustuu jossakin määrin todellisiin historiallisiin tapahtumiin vuonna 480 eaa ja niistä kertovaan Frank Millerin ja Lynn Varleyn sarjakuvaan.

Sub klo 21.00-23.20

Niin se on poijjaat

Sota-ajan Suomessa "tuhannen vitsin" korpraali Joona Möttönen oli tähti. Möttöstä esittävän Einari Ketolan hädintuskin käsikirjoittamassa sotilasfarssissa Niin se on poijjaat (1942) Möttönen päätyy viihdytysjoukkoihin. Ilmeisesti suomalaisille kelpasi sota-aikaan heikkokin huumori.

TV2 klo 13.00-14.20

Irtiotto

Jumantsuikkeli, että osaakin olla juosten pissattu teinikomedia! Samantha (Katie Holmes) on Yhdysvaltain presidentin (Michael Keaton) tytär ja siksi erikoistapaus. Yritä siinä sitten olla nuori kapinallinen, kun isä käy samaan aikaan vaalikamppailua päästäkseen toiselle kaudelle. Ideassa ei ole mitään vikaan. Mutta kun Samantha sadannen kerran toteaa, että hän haluaa olla vain "normaali", katsoja alkaa tunkea kyniä korviinsa ja sormia silmiinsä. En ole aivan varma siitä, että kyseessä todella on komedia, sillä käsikirjoituksesta on unohtunut hauskuus.

TV5 klo 21.00-23.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.